Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina,rtcg.me ]

19. 05. 2018. 21:56 >> 22:39
1

RUDAR I ZETA ZA LE

Sutjeska rutinski, Budućnost ovjerila 2. mjesto

Fudbaleri Sutjeske i Budućnosti ostvarili su pobjede, dok je Mladost osvojila bod u 35. kolu Telekom Prve crnogorske lige.

Sutjeska je na oproštaju od navijača savladala otpisani Dečić 2:0. Strijelci za šampiona bili su Denković i Ivanović. Na kraju meča, predsjednik takmičarske komisije FSCG Božo Mićunović je predao pehar kapitenu Nikšićana Vladanu Giljenu.

Budućnost je u podgoričkom naselju Zlatica savladala Kom 3:2 i potvrdila drugo mjesto na tabeli. "Plavi" su slavili golovima Vlaisavljevića, Raičevića i Nikača, dok su strijelci za domaće bili Rudović i Milošević.

Mladost je u podgoričkom naselju Stari aerodrom igrala sa Petrovcem neriješeo 1:1, dok je Grbalj u Golubovcima nakon preokreta savladao Zetu 2:1.

Petrovac je bio pred pobjedom na Starom aerodromu (gol Nišikave), ali je Adrović donio bod "romantičarima" pogotkom četiri minuta prije kraja.

Zeta je povela protiv Grblja preko Nikole Krstovića, da bi preokret na "Trešnjici" režirali Montenegro i Pejić, pa su "trikolori" zadržali šanse za plasman u Evropu.

Pobjednika nije bilo ni u duelu Iskre i Rudara, koji su u Danilovgradu igrali 0:0. Rudar i Zeta su sada poravnati na tabeli, pa će u posljednjem kolu u direktnom duelu u Pljevljima odlučiti ko će u Ligu Evrope. 

Grbalj će čekati šansu iz drugog plana, pošto ima bod manje.

U posljednjem kolu sastaće se: Budućnost - Sutjeska, Grbalj - Mladost, Petrovac - Kom, Rudar - Zeta i Dečić - Iskra.

Tabela:

1.Sutjeska 76, 2.Budućnost 57, 3.Mladost 51, 4.Zeta 48, 5.Rudar 48, 6.Grbalj 47, 7.Iskra 42, 8.Kom 40, 9.Petrovac 38, 10.Dečić 21.

Krstović i Ivanovića na čelu

Golgeter Zete, Nikola Krstović i Igor Ivanović iz Sutjeske sa po 13 postignutih golova dijele prvu poziciju na listi strijelaca Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Napadač Mladosti, Admir Adrović postigao je 12, gol manje Ivan Vuković iz Grblja, dok su se napadač Budućnsti, Darko Nikač i Marko Ćetković iz Mladosti po osam puta upisali u listu strijelaca.

Po sedam puta strijelci su bili Božo Marković (Sutjeska), Luka Merdović (Sutjeska), Bogdan Milić (Iskra), Stefan Đorđević (Petrovac) i Benjamin Kacić (Petrovac), dok su po šest golova postigli Alen Melunović (Budućnost), Milivoje Raičević (Budućnost), Miljan Vlaisavljević (Budućnost) i Filip Kukuličić (Iskra).

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u naredne tri golgeter Sutjeske Goran Vujović i igrači Mladosti, Marko Šćepanović i Zoran Petrović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније