Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

22. 05. 2018. 10:55 >> 10:52

NESVAKIDAŠNJI POTEZ

Protivnici traže ukidanje suspenzije za Gerera

Kapiteni fudbalskih reprezentacija Australije, Danske i Francuske zatražili su od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da ukine supenziju kapitenu Perua Paolu Gereru, kako bi predvodio ekipu na predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Gerero je u oktobru bio pozitivan na kokain, a rekao je da je tu zabranjenu supstancu unio u čaju, poslije čega je suspendovan na 14 mjeseci.

Kako je prenio Bi-Bi-Si (BBC), u pismu kapitena traži se od FIFA-e da privremeno prekine suspenziju, kako bi Gerero predvodio Peru na Mundijalu u Rusiji, protiv njihovih ekipa, koje će zajedno igrati u Grupi C. Peru se plasirao na Svjetsko prvenstvo prvi put poslije 36 godina.

U pismu, koje su potpisali kapiten Australije Mile Jedinak, kapiten Danske Simon Kjaer i kapiten Francuske Ugo Ljoris, se trži "saosjećanje" od FIFA-e, i "pravedno i ispravno rješenje", koje bi omogućilo Gereru da dostigne vrhunac karijere.

Gerero (34) je bio pozitivan na kokain na testiranju poslije utakmice u kvalifikacijama protiv Argentine 6. oktobra i suspendovan je na 12 mjeseci. Žalbena komisija FIFA-e je prepolovila suspenziju, ali se poslije toga Svjetska anti doping agencija žalila Sudu za sportsku arbitražu, koji je suspendovao Gerera na 14 mjeseci.

Peru je u dvomeču baraža u novembru pobijedio Novi Zeland i plasirao se na Svjetsko prvenstvo prvi put od 1982. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније