Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

26. 05. 2018. 08:01 >> 09:11
4

MIJATOVIĆ ZA PORTAL

Real izraziti favorit, Liverpul čudna ekipa

Fudbaleri Real Madrida srećno su se domogli finala Lige šampiona, ali su, u večerašnjem meču protiv Liverpula, apsolutni favoriti, kazao je u eksluzivnom intervjuu za Portal RTCG, naš proslavljeni as, Predrag Mijatović.

 

"Ovo će biti specifično finale. Vrlo važno za Real Madrid. Naravno, važno je i za Liverpul, ali za Real pogotovo. Madriđani će biti u prilici da ponovo ispišu istoriju i osvoje Ligu šampiona treći put zaredom i da krunišu pet veoma uspješnih godina u tom takmičenju", kazao nam je Mijatović koji će večeras u Kijevu gledati uživo svoj bivši tim, kojem je donio sedmu evropsku titulu, 1998, nakon 32 godine posta.

Real je od tada osvojio još pet trofeja u najjačem klupskom takmičenju u Evropi, od čega dva uzastopno, 2017. i 2016.

Iako kaže da je Real favorit za titulu, Mijatović smatra da njegovom bivšem timu neće biti lako.

"Svako finale je priča za sebe. Real jeste izraziti favotit, ali puno puta smo vidjeli da favoriti ne pobjeđuju uvijek u finalima. Neće biti lako, Real je favorit svakako. Nadam se da će odigrati dobru utakmicu. Imaju tim koji je dominirao prethodnih godina i nadam se da će uspjeti da ispišu istoriju".

Liverpul je ove sezone najefikasnija ekipa u Ligi šampiona. Samo je ubitačni trojac Salah - Mane - Firmino, postigao 31 gol u LŠ.

Mijatović kaže da su Englezi čudna ekipa, sa promjenljivom formom.

"Liverpul je specifična ekipa, koja ove godine igra čudan fudbal. Atraktivan, lijep za oko, ali dosta neorganizovano u fazi odbrane. Mogu da iznenade. Odigrali su ove godine puno dobrih utakmica, ali i onih gdje sve nije išlo kako treba. Sama činjenica da su u finalu LŠ je uspjeh vrijedan poštovanja. Imaju jako nezgodan tim, pogotovo od sredine terena ka naprijed. Salah igra sezonu života, ali i drugi igrači koji su na ovakvim utakmicama kadri da postignu gol. Bez obzira na to, Real je favorit. Kada govorimo o igračkim kvalitetima i iskustvu igranja ovakvih mečeva, igrači dva tima se ne mogu porediti. Tu je jasna prednost Reala".

Liverpul, kako dodaje, zaslužuje poštovanje.

"Imaju psihološku prednost, jer sama činjenica da su u finalu za njih je ogroman uspjeh, a za tim Reala sve osim titule je neuspjeh. Očekujem dobru, otvorenu utakmicu, jer oba tima nijesu previše organizovana pozadi. Nadam se da ćemo vidjeti dobru utakmicu, a ja mislim da će Real uraditi i ovog puta isto što i u prethodne dvije godine".

Mijatović se osvrnuo i na sezonu Reala, u kojoj je izgubljena davno titula u Primeri, kao i Kup Kralja.

"Real Madrid je poslije odlične prošle sezone kada su bili prvaci Evrope i Španije ovu sezonu počeli dosta stidljivo u Primeri. Već poslije deset utakmica u Španiji sve karte su stavljene na Ligu šampiona. Dosta su se mučili. Nijesu bili dobri kao prošle godine. Uz dosta sreće i stvari koji su se dešavale, preko PSŽ-a, Juventusa i Bajerna, nekako su dosta srećno ušli u finale. Ali, Real kada se dočepa finala u velikoj su prednosti. Liverpul, bez obzira što je iznenadio ove godine i odigrao neke fantastične utakmice, mislim da Real ima veliku prednost", zaključio je bivši igrač Budućnosti, Partizana, Valensije, Reala, Fiorentine i Levantea.

Borislav VIŠNJIĆ

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније