Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

26. 05. 2018. 20:48 >> 20:45

SAVLADAO ASTON VILU

Fulam se vratio u Premijer ligu

Fudbaleri Fulama plasirali su se danas u Premijer ligu, pošto su u finalu plej-ofa Čempionšipa na londonskom Vembliju pobijedili Aston Vilu sa 1:0.

Jedini gol postigao je Tom Kerni u 23. minutu.

Finalnu utakmicu plej-ofa za ulazak u Premijer ligu nazivaju i najskupljom utakmicom engleskog fudbala od 170 miliona funti, koliko će najmanje zaraditi ekipa u sljedećoj sezoni u tom takmičenju.

Fulam je bio bolji u prvom poluvremenu, a poveo je poslije prve prave prilike u 23. minutu. Rajan Sesinjon je na oko 30 metara došao do lopte i pored nekoliko igrača Aston Vile uspio je da doda loptu do Kernija koji je iskosa sa desne strane pogodio mrežu.

U 32. minutu glavom je pokušao Sesinjon, ali nije bio precizan. Osam minuta kasnije Aston Vila je propustila najbolju šansu u prvom dijelu, kada je poslije slobodnog udarca Snodgrasa, Džek Griliš šutirao preko gola.

Aston Vila, koju je predvodio nekadašni kapiten Česija, je bila bolja u drugom poluvremenu, pojačala je igru u napadu, zaprijetila je u 49. minutu preko Roberta Snodgrasa, a dva minuta kasnije i preko Griliša, koji je sa 11 metara glavom loptu poslao preko prečke.

Fulam je poslije toga, imao šansu u 56. minutu, kada je srpski reprezentativac Aleksandar Mitrović pokušao glavom, ali poslao je loptu preko gola. Tri minuta kasnije njegov saigrač Kevin Mekdonald je sa 16 metara šutrao preko gola.

U 60. minutu Griliš je uzeo loptu na više od 50 metara od gola, oslobodio se čuvara i šutirao po sredini gola, ali je golman Markus Betineli dobro odbranio.

Fulam je u 70. minutu ostao sa desetoricom igrača, pošto je Denis Odoi dobio drugi žuti karton, poslije starta na Grilišu. Pet minuta kasnije dobru šansu promašio je Mitrović, koji je sa desetak metara šutirao preko prečke.

Aston Vila je poslije toga napadala i pokušavala da izbori produžetke ali nije uspjela da postigne gol, pa će i naredne sezone igrati u Čempionšipu.

Osim Fulama, kojeg sa klupe predvodi bivši trener Partizana Slaviša Jokanović, ove sezone su iz Čempionšipa u Premijer ligu otišli su još Vulverhempton i Kardif.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније