Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavio: P.R. [ rtcg.me, Anadolija ]

28. 05. 2018. 19:59 >> 21:18
1

PETKOVIĆ KAO SPAS

Bez golova u Zenici

Fudbalske reprezentacije Crne Gore i Bosne i Hercegovine odigrale su bez golova (0:0) prijateljski meč na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Prva izglednija prilika viđena je u 33. minutu. Poslije dobre akcije BiH Miralem Pjanić šutira, ali stativa se ispriječila lopti na putu do gola gostiju.

Minut kasnije Kenan Kodro izlazi sam pred golmana Crne Gore, kojeg pokušava da prebaci. Međutim, Danijel Petković maestralno interveniše. Potom Edin Višća prolazi po desnoj strani, na vrhu peterca upošljava kapitena i imenjaka Džeka, koji šutira iz prve. Ali, opet brani Petković. Do kraja prvog poluvremena BiH nije uspjela krunisati terensku inicijativu, pa se na odmor otišlo bez golova.

I drugo poluvrijeme počeo je inicijativom domaćih. Igralo se uglavnom na polovini terena koja pripada Crnogorcima. U 70. minutu brz kontranapad, Haris Duljević je uposlio Džeka koji je šutirao, ali nije bio precizan, pa je na semaforu ostalo 0:0. Duljević odlično šutira u 72. minutu susreta, ali Petković sjajnom paradom loptu skreće u korner.

"Sokoli" su prvi put zaprijetili u 80. minutu kada je iz slobodnog udarca Marko Janković loptu poslao preko prečke gola Ibrahima Šehića.

I do kraja komšijskog duela mreže su mirovale, pa je prvi susret Crne Gore i BiH u istoriji okončan najnepopularnijim rezultatom - 0:0.

Opraštanje Ibiševića, Misimovića i Spahića

Na današnjoj utakmici u Zenici zvanično od aktivnog igranja za reprezentaciju BiH oprostili su se ponajbolji dugogodišnji članovi nacionalnog tima Vedad Ibišević, Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, pa je meč u 15. minutu imao i svečani karakter.

Crna Gora će 2. juna u Podgorici igrati prijateljsku utakmicu sa Slovenijom. BiH će prvog dana narednog mjeseca u Seoulu "sparingovati" Južnoj Koreji, učesniku Svjetskog prvenstva koje će se igrati u Rusiji od 14. juna do 15. jula ove godine.

Aplauz za himnu Crne Gore

Oko 7.000 navijača BiH na stadionu "Bilino polje" himnu Crne Gore ispratilo je aplauzom.

Tokom utakmice nije bilo niti jednog ni najmanjeg incidenta što je rijetkost kada se međusobno sastaju reprezentacije država nastalih raspadom bivše SFR Jugoslavije.

U Zenici je pobijedio istinski "fair-play" na terenu i tribinama, kako igrača tako i navijača obje selekcije.

BiH - Crna Gora 0:0

Tok meča:

90+5' Kraj meča.

87' Hočko u igri umjesto Mirkovića. 

81' Tumbaković radi dvostruku izmjenu. Umjesto Bećiraja Đorđević, a umjesto Jankovića Kajević.

79' Slobodan udarac za naše, ali lopta odlazi preko gola.

78' Nove izmjene i kod domaćina. Šunjić mijenja Nastića koji se žalio na povredu.

75' Tumbaković ubacuje i Boljevića umjesto Stojkovića.

73' Nova izmjena u našem timu. Jovović umjesto Mugoše.

71' Petković ponovo spašava "sokole". Odličan šut Duljevića, ali je i naš golman odlično odbranio.

70' Duljević je povukao kontru i dodao do Džeka, koji je šutnuo pored lijeve stative gola Petkovića.

63' I Tumbaković pravi izmjenu. Lončar umjesto Kosovića.

62' Prosinečki u igru ubacuje Duljevića umjesto Višće. 

50' Naši su bili u dobroj situaciji, ali je Vešović šutnuo preko gola.

47' Domaćini nastavljaju da pritiskaju. Džeko je sjajno pronašao Višću, koji je spustio loptu za Kodra koji kasni.

46' Počelo drugo poluvrijeme.

45+6' Kraj prvog poluvremena. BiH prikazala bolju igru sa više šansi, dok naši na odmor odlaze bez šuta na gol protivnika. 

45' Janković dobija žuti karton.

40' Petković spašava "sokole". Džeko je odlično šutnuo na ubačaj Višće sa lijeve strane, ali naš golman uspijeva da odbrani šut nogom i odbije loptu u korner.

36' I Kodro blizu gola, ali Petković odlično brani njegov pokušaj.

35' Domaćini su preuzeli terensku inicijativu. Pjanić je uspio da pogodi stativu nakon velike gužve u kaznenom prostoru.

31' BiH dolazi do odlične prilike. Džeko je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta pošla preko gola.

27' Janković je izborio prvi korner za našu reprezentaciju, ali bez veće opasnosti.

22' Na teren su ušli Kodro, Sarić i Bičakčić.

17' Susret je prekinut kako bi se Zvjezdan Misimović, Vedad Ibišević i Emir Spahić oprostili od reprezentacije BiH. Pored nagrada koje su im uručili čelnici NSBiH, i naš kapiten Fatos Bećiraj poklonio im je posebne dresove crnogorske reprezentacije sa njihovim prezimenima. 

9' Naši u blagom presingu na zadnju liniju Zmajeva.

3' Bećiraj u ofsajdu. Prva velika prilika za naše fudbalere, ali se kapiten našao u nedozvoljenoj poziciji.

1' Izmjena u startnoj postavi "sokola". Tomašević se povrijedio na zagrijavanju, pa je umjesto njega na terenu Kopitović.

1' Utakmica je počela.

BiH: Šehić, Todorović, Vranješ, Spahić, Nastić, Cimirot, Pjanić, Misimović, Ibišević, Višća i Džeko.

Crna Gora: Petković, Stojković, Tomašević, Vešović, Kosović, Mugoša, Janković, Bećiraj, Mirković, Simić i Marušić.

Na tribinama "Bilinog polja" se trenutno nalazi oko sedam hiljada gledalaca. Arbitri susreta dolaze iz Makedonije. Pravdu će dijeliti Dimitar Meckarovski, a asistiraće mu Dejan Nedelkoski i Goce Petreski.

Reprezentativci Crne Gore odigrala je prijateljsku utakmicu sa BiH, prvu u istoriji susjednih zemalja.

Ovo je bio prvi meč za selektora Roberta Prosinečkog na terenu u BiH, ali i oproštaj Zvjezdana Misimovića, Vedada Ibiševića i Emira Spahića od dresa BiH.

Ni BiH, ni Crna Gora, ni Slovenija nijesu izborile plasman na predstojeće Svjetsko prvenstvo, koje će se od 14. juna do 15. jula igrati u Rusiji.

Svi se spremaju za Ligu nacija, novo UEFA-ino takmičenje koje počinje u septembru. BiH će igrati u drugoj ligi, dok su Crna Gora i Slovenija evropski "trećeligaši".

Crnogorskoj selekciji bio je to treći prijateljski meč ove godine. U Nikoziji igrala je sa Kiprom 0:0, a sa Turskom u Podgorici 2:2. Za 2. jun zakazana je utakmica sa Slovenijom u Podgorici.

Crnogorskim fudbalerima dueli sa BiH i Slovenijom generalna su proba za Ligu nacija i septembarske utakmice Rumunijom i Litvanijom.

U Zenici bez euforije uoči meča

Kako prenosi Klix.ba, euforija je izostala, iako je ranijih godina uoči svake utakmice bh. reprezentacije u Zenici vladala euforija u gradu.

Radni dan i nepopularan termin utakmice (18:00 sati) uz kišovito vrijeme uzrokovao je manjak interesa za večerašnji susret.

Ipak, kako navode, to nije spriječilo mlađu podgrupu BH Fanaticosa da u korteu i s pirotehnikom stignu do stadiona Bilino Polje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније