Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

04. 06. 2018. 19:51 >> 19:40

"SOKOLI" PORUČUJU

Da budemo najspremniji kada je najvažnije

Crna Gora mora da bude najjača i najspremnija kada to bude i najvažnije - u Ligi nacija i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, istakli su naši reprezentativci Stefan Mugoša i Fatos Bećiraj.

Izabranici Ljubiše Tumbakovića odigrali su četiri kontrolna meča u sklopu priprema za Ligu nacija, a "sokoli" će igrati u grupi sa Srbijom, Litvanijom i Rumunijom.

Tri meča su završena neriješeno. Protiv Kipra 0:0, Turske 2:2, BiH 0:0, a Crna Gora je poražena od Slovenije u Podgorici sa 2:0.

"Moramo da uradimo sve što je potrebno da maksimalno spremni i fokusirani dočekamo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a zatim i plasman na prvo veliko takmičenje u istoriji Crne Gore. Svaka utakmica koju smo odigrali do sada je značajna na tom putu. Iz svake smo imali priliku nešto da naučimo, stručni štab je imao priliku da na delu vidi dosta novih igrača. Svaka lekcija je važna i bitna na putu ka cilju. Iz svake moramo da izvučemo pouke, pa tako i iz poraza koji smo doživeli protiv Slovenije, iako smo većim delom meča bili daleko bolji i konkretniji rival", rekao je Stefan Mugoša za Sport klub.

Fatosu Bećiraju su sudije tokom prvog poluvremena protiv Slovenaca poništile gol, a ostao je utisak da ne bi mnogo pogriješile ni da su ga priznale, naprotiv.

"Nijesam igrao rukom, gol je bio čist kao suza, ali to sada nije bitno. Naravno da nam nije drago što smo pripremni ciklus završili porazom, ali nekada iz poraza možete da naučite više nego kada pobijedite. Protiv Bosne i Hercegovine i Slovenije u sastavu je bilo mnogo novih igrača, stručni štab je želio da vidi na koga i u kojoj mjeri može da računa. Pored toga desetak igrača koji su bili u timu tokom kvalifikacija za Mundijal nije moglo da se odazove pozivu", rekao je Bećiraj.

Najvažnije tek slijedi.

"Idemo dalje. Slijedi Liga nacija, a zatim i najvažnije takmičenje u kome moramo da budemo najspremniji i najjači i u kojem nećemo imati pravo na grešku i slab dan. Naravno pričam o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i ostvarenju primarnog cilja, a to je plasman Crne Gore na prvo veliko takmičenje u istoriji", istakao je Bećiraj u razgovoru za Sport klub.

Liga nacija počinje u septembru, Crna Gora je u grupi sa Srbijom, Litvanijom i Rumunijom sa kojom će odigrati prvi meč u gostima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније