Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

fk-buducnost.me [ Objavio: O.Z. ]

11. 06. 2018. 21:28 >> 21:22
1

NAJAVLJENA POJAČANJA

Budućnost predstavila trenera i najboljeg igrača lige

Zoran Govedarica predstavljen je danas kao novi trener Budućnosti, 20. tog kluba za 12 godina u samostalnoj Crnoj Gori.

Nekoliko sati ranije, Podgoričani su preko zvaničnog sajta predstavili i veliko pojačanje, najboljeg igrača lige Igora Ivanovića, koji je došao iz redova šampiona Sutjeske.

Prvog radnog dana u novom ciklusu, ekipa Budućnosti tako se već značajno razlikuje od one koja je završila prošlu sezonu, iako su sva ostala lica - uglavnom ista kao prošlog mjeseca.

“Zadovoljan sam što sam došao u Budućnost. Lako smo se dogovorili, klub je ispunio moje zahtjeve, bio je konkretan i nisam mnogo razmišljao. Čekao sam nešto za inostranstvo, što bi me zadovoljilo. Međutim, ponuda Budućnosti me je zadovoljila sa svakog aspekta”, kazao je 27-godišnji Ivanović, koji je dobio dres sa brojem 10.

Govedarica je došao iz Grblja, sa kojim je proljetos izborio plasman na evropsku scenu, ali sticajem okolnosti (Grbljani nijesu dobili licencu, stigao je poziv Budućnosti), u 1. kolu kvalifikacija za LE predvodiće Podgoričane.

"Zadovoljstvo je i veliki izazov voditi najveći klub na ovim prostorima, kakav je Budućnost bez sumnje. Ne osjećan pritisak, svjestan sam da o svemu odlučuju rezultati. Siguran sam da ćemo ih imati i da će sve ići uzlaznom putanjom", kazao je Govedarica.

Nestvarne brojke iz prošlosti i treneri koji su "padali kao čunjevi", maltene svakog ljeta i svake zime, nisu stvari koje opterećuju 50-godišnjeg Zorana Govedaricu, rođenog brata nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije Dejana.

"Ne gledam nazad, ne gledam u prošlost, znam samo da je ovdje bilo mnogo dobrih trenera, ali se možda neke druge stvari nisu poklopile, možda je nedostajalo i sreće".

Iskustva, uglavnom negativna, prethodnih trenera mogla bi, međutim, da budu od koristi Govedarici.

"Pokušaćemo da nešto promijenimo, da nešto radimo na drugačiji način. Tu prije svega mislim da odnos igrača prema igri i prema obavezama. Obećavam dobar rad i vjerujem da će sve to biti ispraćeno dobrom igrom, ali i stvaranjem igrača, jer Budućnost je brend koji znači na ovim prostorima".

Novi trener Budućnosti je nagovijestio da bi mogao da bude drugačiji nego neki prije njega.

"Nijesam došao u Budućnost da se obogatim, niti mi je takav ugovor. U njemu postoji čak i stavka da mogu da idem bez ikakve nadoknade, jer neću da uzimam nešto što nisam zaslužio ili zaradio. Došao sam, međutim, da se obogatim na drugi način - trofejima, radom, uspjesima. Veliki je izazov voditi Budućnost, za mene i šansa da se izdignem na viši nivo, a ovo je klub koji to omogućava. Vjerujem da tako razmišljaju i igrači".

Govedarica je, na kraju - oduševljen Crnogorskom ligom, ali na poseban način...

"Kao prvo, ovdje nisu šablonski igrači, pravljeni po kalupu, već su posebni, svoji, vidi se zašto je ovo podneblje dalo Dejana Savićevića ili Predraga Mijatovića. Oduševljen sam, takođe, koliko je Crnogorska liga čista, koliko je dobro suđenje. Ovdje nemate problem da odeme u goste i bilo kome uzmete bodove, kao što je problem u nekim drugim ligama", kazao je Govedarica, koji pola godine vodio Grbalj.

Lakić o Govedarici, pojačanjima, mladima...

Zašto baš Zoran Govedarica? Sportski direktor Risto Lakić je ponudio odgovor.

"Zato što je napravio odličan rezultat sa Grbljem, kojeg je od zone baraža doveo do zone Evrope. Zato što je Grbalj pod njim igrao napadački fudbal, a isto tako po potrebi i takmičarski, što se vidjelo na utakmici protiv nas pod Goricom, koja je završena 0:0", kazao je Lakić.

Govedarica je najavio da su potrebna pojačanja - barem po jedan igrač u svim linijama, a Lakić kaže da će mu uprava kluba vjerovatno ispuniti želje, ali da će i pored toga rad sa mladima biti opredjeljenje.

"Dobro smo otvorili prelazni rok, doveli smo najboljeg igrača lige, postavili smo neki nivo ispod kojeg nadam se nećemo ići. To ne znači, s druge strane, da će Budućnost zapostaviti igrače iz svoje škole, naprotiv, svi oni će biti oslonac i u narednom periodu, a Bakić, Milić, Sekulić i Roganović su se već dokazali u prošloj sezoni", kazao je Lakić.

Nekoliko mlađih Budućnost će poslati na pozajmicu, a u odnosu na prošlu sezonu nema Dritona Camaja, s kojim je klub raksinuo ugovor, kao ni Nikole Popare, kojem je istekao.

Do 21. juna Budućnost će trenirati u Podgorici, kada se seli na desetodnevne pripreme za Zlatibor.

Žrijeb za 1. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope je 19. juna, a utakmice se igraju 12. i 19. jula.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније