Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

03. 07. 2018. 17:22   >>  17:09 2

SAVIĆEVIĆ NAJAVIO NOVE PROJEKTE

FSCG uložio 1,4 miliona eura u infrastrukturu

Skupština Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG) jednoglasno je usvojila Izvještaje o finansijskom poslovanju u 2017. godini i aktivnostima u periodu između dvije sjednice. Predsjednik Dejan Savićević kazao je da je period između dvije Skupštine bio veoma intenzivan za Savez i obilježen velikim brojem aktivnosti, odigranih utakmica na klupskom i reprezentativnom nivou, kao i završenim ili započetim projektima. On je naglasio da je ulaganje u fudbalsku infrastrukturu i unapređenje uslova u kojima funkcioniše crnogorski fudbal bio i ostao jedan od prioriteta Saveza.

"U toku je rekonstrukcija većeg broja sadržaja Gradskog stadiona u Podgorici kako bi spremni dočekali izazove koji nas očekuju na reprezentativnom nivou u UEFA ligi nacija i kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Dio investicije vrijedne milion EUR utrošen je na zamjenu dotrajalih stolica i unapređenje svih prostora unutar stadiona. Narednih mjeseci očekuje se ugradnja elektronskih kapija za očitavanje ulaznica na svim ulaznim partijama, unapređenje uslova za rad novinara, izgradnja nove konferencijske sale, dva studija sa pogledom na teren, internetske infrastrukture", rekao je Savićević.

On je naglasio da je u toku realizacija najznačajnijeg projekta za sport u novijoj istoriji Cetinja - izgradnja stadiona Sveti Petar Cetinjski.

Savićević je podsjetio i na projekte koje Savez podržao u adaptaciji i izgradnji infrastrukture kluboova Mladost Lješkopolje, Berane, Budućnost i Sutjeska.

On je najavio da će FSCG nastaviti da finansijski pomaže klubove.

"Veliku pažnju posvetićemo nacionalnim selekcijama i obavezama koje nas očekuju. Nedavno završena sezona potvrdila je ispravnost odluke Izvršnog odbora o smanjenju broja ekipa koje učestvuju u Prvoj ligi. Od posebnog značaja je i saradnja sa regionalnom televizijom Arena sport", rekao je Savićević.

On je najavio da će FSCG kao odgovorna institucija i partner ministarstva, uložiti maksimum kako bi usvojeni Zakon o sportu u potpunosti bio ispoštovan i implementiran.

"Predstoji nam dosta posla po pitanju normativnog uređenja saveza i regija. Preko Grassroots kancelarije nastavićemo da širimo bazu igrača i da se na odgovoran način odnosimo prema svim socijalnim kategorijama. Radićemo na daljem osposobljavanju stručnih kadrova", kazao je Savićević.

Šef finansijske službe, Mirko Janičić saopštio je da je FSCG nakon sprovedenih planiranih reprezentativnih akcija, klupskih takmičenja, intenzivnog investicionog ciklusa u razvoju fudbalske infrastrukturu ostvario neto dobit od minion i 98 hiljada EUR.

Prema njegovim riječima, Savez je u prošloj godini uvećao svoju imovinu za pet odsto i ona sada iznosi oko 15 miliona EUR.

"U 2017. godini ostvarili smo 7,33 miliona EUR prihoda. Struktura prihoda nije se promijenila u odnosu na prethodnu godinu, tako da je dominantno učešće donacija iz UEFA i FIFA sa 59 odsto, a na drugom su prihodi od TV prava sa 26 odsto", kazao je Janičić obrazlažući Finansijski izvještaj.

On je naglasio da su rashodi u 2017. godini iznosili 6,17 miliona EUR.

"Najviše novca potrošeno je na pomoć klubovima i regijama i adaptaciji infrastrukture. Na drugom mjestu su troškovi zarade svih zaposlenih u savezu, po blo kom osnovu, a na trećem troškovi prevoza i smještaja reprezentativnih selekcija.
U fudbalsku infrastrukturu, kao i pomoć regijama, uloženo 1,4 miliona EUR iz sopstevenih sredstava", rekao je Janičić.

Predstavnici Mladost Lješkopolja, Budućnosti i Lovćena zahvalili su se Savezu na podršci i finansijskoj pomoći u realizaciji projekata izgradnje i rekonstrukcije fudbalske infrastrukture.

Prisustvovalo 38 od 45 delegata, koliko broji Skupština.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније