Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

22. 07. 2018. 16:50 >> 16:35

OZIL PORUČIO

"Slikanje sa Erdoganom nema veze s politikom"

Njemački fudbalski reprezentativac Mesut Ozil rekao je danas da "nema nikakve veze s politikom" to što se slikao sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ozil je pokušao da opravda svoju odluku, poslije žestokih kritika sa kojima se suočio u Njemačkoj.

"Ta fotografija nema nikakve veze s politkom, već sam želio da pokažem da poštujem prvog čovjeka zemlje iz koje potičem", naveo je Ozil na Tviteru.

Ozil se u maju slikao sa Erdoganom, usred predsjedničke kampanje u Turskoj. Takođe, isto je učinio i njegov saigrač iz njemačke reprezentacije Ilkaj Gundogan, koji se, za razliku od Ozila, distancirao od eventualnih veza s turskim predsjednikom.

Poslije kritika u Njemačkoj, Ozil je rekao da više neće razgovarati s medijima, a stručni štab reprezentacije mu je dozvolio da dan prije početka Svjetskog prvenstva ne prisustvuje danu sa medijima, kada su igrači razgovarali s novinarima.

Pojedini političari u Njemačkoj doveli su u pitanje lojalnost Ozila i Gundogana i sugerisali da bi trebalo da budu izbačeni iz reprezentacije.

Njemačka je branila titulu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali je takmičenje završila u grupnoj fazi sa pobjedom i dva poraza.

Brojni stručnjaci i mediji u Njemačkoj smatraju da je učešće Ozila u reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu najveća greška selektora Joahima Leva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније