Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

23. 07. 2018. 20:17   >>  20:08 1

NEMA RASIZMA

FS Njemačke odbacio Ozilove tvrdnje

Fudbalski savez Njemačke (DFB) danas je "izrazito odbacio" tvrdnje fudbalera Arsenala Mesuta Ozila o rasizmu, ali dodaju da su mogli više da učine da ga zaštite od uvreda.

U saopštenju, DFB žali zbog odlaska Ozila iz reprezentacije i "jasno odbacuje vezu između rasizma i DFB" i dodaje da su "mnogo godina bili uključeni u integracione poslove Njemačke".

Ozil je u juče saopštio da se povlači iz reprezentacije Njemačke zbog rasizma i diskriminacije ljudi porijeklom iz Turske, a danas su njegovu odluku podržali neki turski ministri, koji su opisali njegov potez kao "borbu protiv virusa fašizma".

Vezni fudbaler rekao je da je dobio poruke mržnje i prijetnje, kao i da je okrivljen za razočaravajući nastup Njemačke na Svjetskom prvenstvu.

On je takođe kritikovao Savez i tamošnje medije poslije objavljivanja slike s novadno kontroverznim predsjednikom Turske, Redžepom Tajipom Erdoganom, na događaju u Londonu, koji se održao u maju.

Naturalizovani Njemac je dobio mnogo kritika poslije ispadanja selekcije Njemačke u grupnoj fazi na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu. DFB priznao je da taj problem nije riješio na pravi način i da "žale što Mesut Ozil smatra da nije dovoljno zaštićen od rasističkih parola".

Ovaj 29-godišnji fudbaler je za reprezentaciju Njemačke na 92 utakmice postigao 23 gola, a imao je i 40 asistencija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније