Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

26. 07. 2018. 12:50 >> 12:36

ODBACIO OPTUŽBE ZA RASIZAM

Predsjednik saveza priznao greške oko Ozila

Predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke Rajnhard Grindel rekao je danas da je pogrešno postupao u kontroverznoj situaciji sa fudbalerom Mesutom Ozilom, ali je negirao optužbe za rasizam.

Fudbaler Arsenala Mesut Ozil prošle nedjelje je saopštio da se povukao iz reprezentacije Njemačke zbog rasizma i diskriminacije, poslije oštrih kritika sa kojima se suočio kada se u sred kampanje u maju, slikao sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Ozil je optužio Savez, navijače i medije za rasizam i diskriminaciju ljudi turskog porijekla.

Grindel je rekao da žali što je kritika Saveza "zloupotrijebljena za rasističke slogane".

"Kao predsjednik Saveza trebalo je da kažem ono što je jasno za mene i za Savez - svaki oblik rasističke netrpeljivosti je neprihvatljiv i neće se tolerisati", rekao je Grindel.

Ozil je bio jedan od najslabijih igrača Njemačke na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Njemačka je kao branilac titule ispala u prvoj fazi takmičenja, uz pobjedu i dva poraza.

Ozil (29) je za reprezentaciju Njemačke na 92 utakmice postigao 23 gola, a imao je i 40 asistencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније