Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Dnevne novine ]

13. 08. 2018. 09:44   >>  09:28

1. CFL

Budućnost sama na vrhu nakon 456 dana

Dugih i tmurnih 456 dana ili tačno 15 mjeseci je trebalo Budućnosti da se osami na čelu Telekom 1. CFL.

“Plavi” su sinoć, u posljednjem meču 2. kola Telekom 1. CFL, odradili Mornar sa 3:0 pod Goricom, sami su na liderskoj poziciji, a posljednji put sami na čelu su bili davnog 13. maja 2017. godine, nakon 31. kola u sezoni 2016/2017.

Upravo te sezone je proslavljena titula, a Budućnost priželjkuje identičan epilog i u aktuelnoj takmičarskoj godini.

A protiv Mornara je sve štimalo na pravi način, ali “mornari” nijesu reper da se ispita šampionski karakter ekipe Zorana Govedarice, jer Barani za svim timovima u našoj ligi kasne najmanje 15 dana, dok Aleksandar Madžar još nije pronašao najboljih 11 pošto je ekipa sklapana u posljednji čas.

“Djelovali smo sporo, tromo, anemično. Još nijesmo došli do potrebne svježine, a igrali smo protiv najbolje ekipe u državi. Nadam se da će u narednim utakmicama sve doći na svoje. Ne mogu da budem zadovoljan, ostaje mi da čestitam Budućnosti na zasluženoj pobjedi”, jasan je Madžar.

I to je suština Budućnost je bila prije svega fizički jača, a zatim i tehnički i taktički. Tako su “plavi” postali prva ekipa koja je postigla tri gola na jednom meču u novoj sezoni, te prvi tim koji je slavio kod kuće u uvodna dva kola.

Prvi pogodak je stigao u 6. minutu kada je 18-godišnji kapiten Stefan Milić lijepo pogodio nakon centaršuta iz kornera, drugi je stigao u 40. kada je Mihailo Perović osvojio loptu na sredini terena gurnuvši rivala tijelom koji je pao kao pokošen, a onda je u kontru lansirao Miljana Vlaisavljevića, da bi trećem pogotku kumovao Dušan Bigović.

Lijevi bek “mornara je poslao kratak poprečan pas, Perović je ponovi namirisao asistenciju, izbacio je Igora Ivanovića u kontru, a najbolji igrače naše lige u prethodne dvije sezone je postigao debitantski gol za “plave tako što je elegantno prebacio Ljubomira Đurovića.

Mornar je tek u finišu priprijetio preko Kristijana Škrelje, ali je Budućnost mogla postići još koji pogodak da Perović nije kratak ili da je Draško Božović iskoristio jednu sjajnu kontru.

“Nije mi žao što nije bilo ubjedljivije”, rekao je trener Budućnosti, Zoran Govedarica, nakon utakmice zadovoljan ostvarenim rezultatom.

“Imali smo dosta šansi, ali su vremenski uslovi bili teški. Čestitam momcima obje ekipe na pruženom, ali mi se okrećemo sljedećem kolu”, istakao je strateg “plavih”.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније