Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 08. 2018. 19:07 >> 18:51

MOGUĆ DOLAZAK INVESTITORA

Vlasnici Liverpula ne žele da prodaju klub

Vlasnici Liverpula saopštili su da taj fudbalski klub nije na prodaju, ali da bi pod određenim uslovima razmatrali dolazak manjinskog investitora, poslije navoda da je rođak vlasnika Mančester sitija želio da kupi Liverpul.

Kako je danas prenio Skaj, vlasnici Liverpula Fenvej sports grupa (Fenway Sports Group) oglasili su se poslije navoda Dejli mejla da je šeik Kalid Bin Zajed Al Nehajan krajem prošle godine ponudio dvije milijarde funti za kupovinu kluba.

"FSG je jasna i dosljedna u svom stavu da klub nije na prodaju. Pod određenim i jasnim uslovima razmotrili bismo dolazak manjinskog investitora, ako bi takvo partnerstvo pomoglo našim komercijalnim interesima na određenim tržištima i u skladu s razvojem i rastom kluba i ekipe", navodi se u saopštenju.

FSG je 2010. godine za 300 miliona funti kupila Liverpul. Pod novim vlasnikom Liverpul je prošle godine igrao u finalu Lige šampiona, u kome je izgubio od Real Madrida.

Ovog ljeta uloženo je mnogo novca u dovođenje novih igrača, pa se mnogi navijači nadaju da će ove sezone doći kraj njihovom čekanju na osvajanje Premijer lige, prvi put od 1990. godine.

Dejli mejl prenio je da je šeik Kalid Bin Zajed Al Nehajan krajem prošle i početkom ove godine poslao ponudu od dvije milijarde funti za kupovinu Liverpula i da bi u kupovinu bio uključen i jedan kineski investitor.

Kako se navodi, jedan od direktora Bin Zajed grupe u Njujorku se sastao sa predsjednikom Liverpula Tomom Vernerom.

Izvor Bi-Bi-Sija (BBC) iz Liverpula naveo je da je taj sastanak "u velikoj mjeri bio slučajan" i da nije bio posebno organizovan. Izvor je dodao da je značajno i odsustvo sa tog sastanka dvojice najvećih dioničara kluba, Džona Henrija i Majka Gordona.

U maju Liverpul je procijenjen na 1,42 milijarde funti.

Najskuplji je Mančester junajted sa 2,93 milijarde, iza njega je Real Madrid sa 2,63, zatim Barselona sa 2,5 milijarde i Bajern iz Minhena sa 2,3 milijarde funti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније