Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Objavila: M.L.B.

30. 08. 2018. 16:57 >> 16:41

FK "LOVĆEN"

"Utakmica sa Mornarom apsolutno čista"

Fudbalski klub “Lovćen” saopštio je da je utakmica protiv Mornara, odigrana 15. avgusta, bila "apsolutno čista".

"FK "Lovćen" opovrgava svaku moguću aluziju, koja se odnosi na povezanost tog kluba sa namještanjem utakmica u crnogorskom fudbalskom šampionatu", poručuju iz kluba.

Evropska fudbalska federacija (UEFA) obavijestila je Fudbalski savez Crne Gore da je utakmica 3. kola Telekom 1. CFL između Mornara i Lovćena, koja je odigrana 15. avgusta predmet izveštaja relevantnih organa UEFA zbog sumnje u regularnost. 

"Što je mnogo bitnije, za svakoga ko je prisustvovao utakmici protiv “Mornara”, alsolutno je jasno da nikakve sumnje tu ne može ni biti. Ako je meč sumnjiv samo zato što smo preokrenuli rezultat ili što je vidjeno šest golova – takvih je primjera svakog vikenda na stotine po evropskim terenima", poručili su iz FK "Lovćen".

Kažu da je "Lovćen" na spornoj utakmici, zapravo, bio suočen sa čudnim sudijskim kriterijumima.

"Naš je igrač dobio crveni karton već u 21. minutu, a mi i dalje stojimo pri tome kako je u pitanju bila nevjerovatna odluka. Tokom čitavog prvog dijela igre bili smo suočeni sa dijeljenjem pravde koje je izazvalo mnogo reakcija na tribinama, pri čemu smo 70 minuta odigrali sa fudbalerom manje na terenu. Da li namještene utakmice imaju takav tok – neka prosudi javnost", poručuju iz kluba.

Podsjećaju da je fudbalski klub “Lovćen” prošle godine bio drugoligaš.

"Uložili smo mnogo truda kako bi se vratili u najjači rang, a zatim smo okupili respektabilan tim – jedan od najjačih u novijoj istoriji kluba. Da smo imali namjeru da ulazimo u Prvu ligu kako bi namještali utakmice, sigurno ne bi dovodili toliko zvučnih pojačanja tokom ljetnje pauze. Ne, mi smo u Prvu ligu ušli kako bi igrali dobar fudbal, izborili opstanak i, ako se ukaže šansa, pokušali da se upustimo u trku za Evropu", stoji u saopštenju FK "Lovćen".

Pozivaju nadležne organe da u najkraćem roku ispitaju sve detalje o toj, ali i svim drugim ovosezonskim utakmicama “Lovćena”.

"Ne želimo da ime našeg kluba bude dovođeno u vezu sa stvarima koje se ne tiču fudbala, a ovaj tim, koji na svakoj utakmici pruža maksimum, bude ponižavan na taj način. Na kraju, kada se ispostavi da je utakmica bila apsolutno čista, pitamo javnost koga “Lovćen” može da tuži za aktuelno nanošenje štete ugledu kluba" poručuju iz FK "Lovćen".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније