Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina, Objavila: R.P. ]

09. 09. 2018. 13:30 >> 13:15
5

UOČI SJUTRAŠNJEG MEČA

Tumbaković: Crna Gora želi pobjedu

Fudbalska reprezentacija Crne Gore želi pobjedu protiv Litvanije, kazao je selektor Ljubiša Tumbaković navodeći da naredni rival njegovih izabranika nije ranga Rumunije.

Crna Gora i Litvanija odigraće sjutra utakmicu drugog kola Lige nacija.

Crnogorski fudbaleri na startu takmičenja u četvrtoj grupi C lige igrali sa Rumunijom 0:0, dok je Litvanija pred svojim navijačima izgubila od Srbije 1:0.

Tumbaković je kazao da su se spremali da pobijede u Rumuniji, na način koji bi im odgovarao.

"Nismo uspjeli, pita se i protivnik. Litvanija nije u rangu Rumunije, idemo na pobjedu. Oni su kod kuće sa Srbijom igrali zatvoreno, Srbija imala i promašila šanse, a oni mogli da da dođu do rezultata“, kazao je Tumbaković na konferenciji za novinare.

On smatra da Crna Gora treba da pobijedi Litvaniju, sa kvalitetom koji ima.

"Uvijek dobar rezultat popravi raspoloženje i daje vjetar u leđa. Ali, to je samo mali korak ka cilju, vidjećemo poslije šeste utakmice. U ovom takmičenju svaka utakmica ima svoju težinu, malo ih je.Litvanija se nameće kao moranje, što nije dobro, ali ako se budemo ponašali onako kako znamo i kako možemo imamo pravo da vjerujemo u pozitivan rezultat", kazao je Tumbaković.

On je istakao da je dobra vijest da se Marko Janković oporavio i da će nakon posledjeg treninga vidjeti koliko će moći da pomogne.

"Došli smo u situaciju da u napadu imamo samo Fatosa Bećiraja. Napravićemo model, koji nam odgovara da bi ostvarili cilj. Vidjećemo sjutra koliko smo usjeli", kazao je Tumbaković.

On je istakao da je ekipa pokazala da je posljedica dobre selekcije.

"Ne želim da podignem sebe, već momke koje smo selektirali i sa kojima smo radili", rekao je Tumbaković.

Bećiraj je kazao da očekuje ekipu sličnu kao Kazahstan iz prethodnih kvalifikacija.

"Litvanija će igrati defanzivno i pokušaće iz kontri i polukontri da ugrozi naš gol. Na nama je da našu igru pokažemo u najboljem svjetlu, da dođemo do pobjede. Neće biti lako, oni su čvrsta reprezentacija i to su pokuzali i protiv Srbbije", kazao je Bećiraj.

On je istakao da je 0:0 u Ploještiju dobar rezultat.

"Mi smo željeli da dobijemo Rumuniju, ali sigurno 0:0 nije loš rezultat. Da bi taj rezultat dobio na značaju moramo dobiti Litvaniju", kazao je Bećiraj.

Utakmica na stadionu pod Goricom počeće u 20 sati i 45 minuta.

Sudiće je Danac Jakob Kelet, a pomagaće mu Hejne Sorensen i Nils Krisijan Briksen, dok će četvrti sudija utakmice biti Lars Humelgard.

Dodatne pomoćne sudije biće Jens Mae i Peter Kjersgard.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније