Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

10. 09. 2018. 16:43 >> 16:23

SUĐENJE ZAKAZANO ZA 14. JANUAR

Komandir policije sa Hilsboroa se izjasnio da nije kriv

Komandir policije Dejvid Dukenfild, koji je optužen za smrt 95 navijača na stadionu Hilsboro 1989. godine, izjasnio se danas pred sudom u Prestonu da nije kriv.

Dukenfild, koji ima 74 godine, o optužnici se izjasnio putem video linka.

Imena 95 poginulih među kojima je bilo žena i djece, za čiju smrt je optužen, pročitana su Dukenfildu na sudu prije nego što mu je pročitana optužnica.

Današnje saslušanje je pratilo i oko 15 porodica žrtava.

Dukenfild je bio komandir na polufinalnoj utakmici FA kupa između Liverpula i Notingem Foresta na stadionu Hilsoboro u Šefildu 15. aprila 1989. godine kada je, nakon što se srušila metalna ograda, poginulo 96 navijača.

Njega tužioci nijesu optužili za smrt 96- žrtve, Tonija Blenda koji je preminuo više od godinu dana kasnije.

I nekadašnji sekretar fudbalskog kluba Šefild Graham Makrel, optužen za propuste u obezbjeđivanju zdravstvenih i bezbjednosnih uslova, takođe se izjasnio da nije kriv.

Suđenje Dukenfildu i Makrelu zakazano je za 14. januar 2019.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније