Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

10. 09. 2018. 21:01   >>  20:45

MEMORIJALNI TURNIR

"Sokolići" treći, remi s Mađarima

Omladinska reprezentacija Crne Gore (U-19) remizirala je sa Mađarskom 2:2, u posljednjem meču Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić".

U veoma uzbudljivoj utakmici odigranoj u Subotici, izabranici Milorada Pekovića imali su vođstvo od 2:0, koje nijesu usjeli da sačuvaju. Dobrim dijelom i zbog nekih čudnih sudijskih odluka.

"Odigrali smo najbolju utakmicu na turniru. Od početka smo imali inicijativu, bili kompaktni, igrači su ispoštovali sve ono što smo se dogovorili. Stvorili smo nekoliko šansi, dali dva gola, ali i primili dva. U finišu nam nije sviran čist penal, tako da zbog toga ostaje malo žal što nijesmo pobijedili. Ali, moram biti zadovoljan igrama moje ekipe na turniru, vidljivo je da smo napredovali. Naravno, ima još prostora za napredak i pred nama je još dosta napornog rada", kazao je selektor Peković.

Meč je otvoren odličnom prilikom za Crnu Goru - u 12. minutu Aleksandar Vlahović je nakon solo prodora pogodio stativu sa nekoliko metara.

Do kraja poluvremena ,,sokolići” su imali još nekoliko opasnih napada, a onda su u nastavku za kratko vrijeme postigli dva gola. U 46. minutu Zaid Divanović je doveo svoj tim u vođstvo nakon odlične akcije Marka Rakonjca i Danila Pešukića, da bi pet minuta kasnije Rakonjac prelijepim golom sa dvadesetak metara donio 2:0 za Crnu Goru.

Ipak, uslijedio je period u kojem su se Mađari radovali. Prvo u 50. minutu kod gola Tamaša Kiša, a onda i u 58, kod sumnjivog jedanaesterca koji je iskoristio Kristofer Sereto.

U 73. i 75. minutu Pešukić i Rakonjac su propustili veoma izgledne šanse, dok u 79. nije sviran očigledan faul nad Petrom Pavlićevićem u šesnaestercu Mađarske.

Neriješi rezultat donio je Crnoj Gori treći bod na turniru i treće mjesto, ispred su prvoplasirani Izrael i drugoplasirana Mađarska. Posljednje mjesto na turniru osvojila je Srbija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније