Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina, rtcg.me ]

11. 09. 2018. 09:13   >>  09:10 6

LIDERSKA POZICIJA

Tumbaković: Zadovoljan sam, može i bolje

Fudbalska reprezentacija Crne Gore uspješno je započela Ligu nacija, upisavši četiri boda iz dvije utakmice, uprkos nastupu bez nekoliko standardnih prvotimaca.

Selektor “sokola”, Ljubiša Tumbaković, kazao je poslije utakmice da je zadovoljan ishodom meča protiv Litvanije, navodeći da su njegovi izabranici uspješno završili prvi od tri ciklusa Lige nacija.

Tumbaković je naglasio da su se momci, iako oslabljeni, izborili za važnu pobjedu.

"Napravili smo lijep start, imamo tri ciklusa od dvije utakmice i tako se ponašamo. Rezultatski smo dobro prošli. Momci su se izborili za pobjedu. U prvom dijelu smo odigrali dobro, taktički, dali dva gola... Tim dijelom sam zadovoljan, ali ne u kontinuitetu", kazao je Tumbaković.

On je istakao da se igra iz drugog dijela mora podići na viši nivo.

"Kad imaš 2:0, igraš kući, to treba da se završi, posebno kada si bolji rival", kazao je Tumbaković.

Naglasio je da su Stefan Savić i Žarko Tomašević igrali povrijeđeni, a Nikola Vukčević bolestan.

"Tražili su izmjene, ali su izdržali. Svaka čast momcima", rekao je Tumbaković.

On je kazao da u ovom takmičarskom ciklusu nema alibija.

"Bez kompleksa ćemo ući u meč sa Srbijom i pokušati da igramo fudbal. Igrači, to je bitno, prihvataju koncept i model rada, a očigledno je da im prija to“, rekao je Tumbaković.

Stefan Savić je, u odsustvu Stevana Jovetića, kao kapiten predvodio Crnu Goru do prve pobjede u Ligi nacija.

Svoj 50. nastup u dresu sa državnim grbom obilježio je golom, petim za reprezentaciju.

“Osvojili smo četiri boda u dvije jake utakmice, naročito je bilo teško u Rumuniji, gdje je malo ko očekivao da ćemo odigrati taktički tako dobro. Najteže su utakmice u kojima unaprijed upišete bodove, ali smo večeras odigrali zrelo, potpuno drugačije nego u Rumuniji i slavili važnu pobjedu”, rekao je on.

Savić je rekao da još od debija ima odličan odnos sa publikom.

“Svi znaju koliko volim da nastupam u ovom dresu i koliko volim svoju zemlju. Pričao sam sa selektorom, pitao me da li sam spreman da preuzmem odgovornost kod penala. Rekao sam da jesam i srećan sam zbog gola”, kazao je štoper crvenih.

Savić je kazao da je dobio udarac u finišu utakmice, ali da će poslije snimanja u Madridu znati o kakvoj se povredi radi.

Selektor Litvanije, Edgaras Jankauskas, kazao je da je utakmica sa Srbijom ostavila traga na njegove izabranike.

"U meču protiv Srbije mnogo smo se potrošili. Protiv Crne Gore nijesmo bili svježi i oštri. Crnogorska reprezentacija na terenu je izgledala mnogo bolje i svježije, ima kvalitetniji tim i zasluženo je pobijedila", kazao je Jankauskas.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније