Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

18. 09. 2018. 20:52   >>  20:54

POČELA LIGA ŠAMPIONA

Het-trik Mesija na startu, preokret Intera u finišu

Fudbaleri Barselone savladali su PSV Ajndhoven kod kuće 4:0 (1:0), dok je Inter u Milanu savladao Totenhem 2:1 (0:0) u prvom kolu B grupe Lige šampiona.

Stadion "Nou Kamp" nije bio pun od samog početka, a prvu dobru šansu imao je PSV preko Stivena Bergvajna, kada je lopta poslije njegovog šuta prohujala pored gola.

Ipak, stvari su se vratile u očekivan tok nakon pola sata. Lionel Mesi je "otvorio" Ligu šampiona postigavši premijerni gol u takmičenju u sezoni 2018/2019.

Argentinac je u 32. minutu zatresao mrežu PSV-a savršenim šutom iz slobodnog udarca sa oko 18 metara.

Golman Joren Zoet nije imao šanse, ispružio se koliko je dug, ali je lopta imala takav efej da je bukvalno "bježala" od njega ka desnoj stativi.

U drugom poluvremenu Barselona je dotukla Holanđane.

Osman Dembele je duplirao prednost u 75. minutu, lijepim golom sa 17-18 metara. Samo dva minuta kasnije divno dodavanje Rakitića u gol je pretvorio Mesi i pitanje pobjednika je riješeno. Argentinac je dao 102 gola u Ligi šampiona, koliko i cijeli PSV.

Malu sijenku na trijumf Barse bacilo je isključenje Umtitija koji je bespotrebno startovao na Lozanu i zaradio drugi žuti karton. Uprkos tome, pobjedu je u 88. minutu potvrdio Leo Mesi, koji je iskoristio odlično dodavanje Suaresa i desnom nogom pogodio suprotnu malu mrežu.

Argentinac je postao prvi fudbler u istoriji Lige šampiona sa osam het trikova. Takođe, Mesi je postao drugi igrač u istoriji najelitnijeg evropskog takmičenja, poslije Raula, koji je postigao gol u 14 uzastopnih sezona.

Prvo poluvrijeme na "Đuzepe Meaci" nije donijelo puno uzbuđenja, ali je u nastavku bio brži tempo. Prvi do gola stigao je Totenhem u 53. minutu. Handanović je odbranio prvi udarac Eriksena, lopta se nekako vratila do Danca koji ponovo šutira, a lopta pogađa Mkirandu i prebacuje golmana Intera.

U prvih sat vremena Mauro Ikardi samo je deset puta pipnuo loptu, a Erik Lamela je imao dvije vrlo dobre prilike da duplira prednost "Pijevaca".

Taman kada je djelovalo da Inter ostaje bez snage, u 86. minutu je Ikardi postigao izjednačujući gol – Asamoa je centrirao, a Argentinac je uhvatio nevjerovatan volej i zakucao loptu u donji desni ugao sa ivice kaznenog prostora.

Ostao je Totenhem na kraju i bez ijednog boda. U 92. minutu poslije kornera je De Fraj glavom vratio loptu u peterac, a tamo ju je sačekao Matijas Vesino i sproveo je u mrežu za pobjedu Intera.

U drugom kolu, 3. oktobra, Totenhem dočekuje Barselonu, a Inter putuje u Ajndhoven na meč sa PSV-om.

Za večeras je zakazano još šest mečeva prvog kola.

Grupa A: Monako – Atletiko Madrid, Klub Briž - Borusija Dotmund;
Grupa C: Crvena zvezda - Napoli, Liverpul – Pari sen Žermen;
Grupa D: Šalke – Porto, Galatasaraj – Lokomotiva Moskva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније