Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

19. 09. 2018. 12:37   >>  12:17

"KRALJ" PROTIV "VUČICE"

Počinje Ronaldova nova era u LŠ

Nova sezona Lige šampiona počela je sinoć i odmah ponudila mečeve i atmosferu za uživanje. Za očekivati je da se isto nastavi i večeras kada se igraju utakmice 1. kola u grupama E, F, G i H.

U jučerašnjih osam utakmica postignut je 21 pogodak, što je u prosjeku 2,63 po meču, a čak tri su postignuta u sudijskoj nadoknadi, dok ih je pet postignuto od 76. do 90. minuta.

Večeras na scenu izlazi aktuelni šampion Evrope Real Madrid, odnosno tim koji je u posljednje tri sezone tri puta osvojio ovo takmičenje. "Kaljevskom klubu" na megdan izlazi Roma predvođena kapitenom reprezentacije Bosne i Hercegovine Edinom Džekom.

Svoju novu eru u Ligi šampiona od večeras piše i Kristijano Ronaldo koji je ovog ljeta prešao iz Real Madrida u Juventus. Nakon četiri osvojene Lige šampiona s Realom i jedne s Mančester junajtedom ostaje da se vidi da li Ronaldo trofej može "pokloniti" i Staroj dami.

Juventus trofej juri još od 1996. godine, a ovo bi mogla da bude baš ta sezona kada će se uz pomoć Portugalca domoći najznačajnijeg klupskog trofeja. U timu više nije legendarni golman Đanluiđi Bufon, ali se iz Milana vratio Leonardo Bonući, dok je od Valensije kupljen defanzivac Žoao Kanselo.

Ronaldo je ovog vikenda "proradio" protiv Sasuola sa dva pogotka (2:1), dok je Valensija odigrala mršavih 0:0 protiv Betisa.

U toj grupi, Mančester junajted gostuju švajcarskom Jang Bojsu koji debituje u grupnoj fazi Lige šampiona. Navijači "crvenih đavola" nisu zadovoljni kako je njihov tim počeo sezonu u domaćem prvenstvu, pa će Murinjov tim biti na velikom ispitu večeras u Bernu.

Drugi klub iz Mančestera, Siti, biće domaćin Lionu. "Građani" su pod vođstvom Pepa Gvardiole prošle sezone stali u četvrtfinalu Lige šampiona, kada ih je nadigrao Liverpul, a ove sezone ambicije su sigurno veće.

Večeras na veliku scenu izlazi i njemački gignat Bajern Minhen koji sa puno problema zbog povreda gostuje Benfiki.


Grupa E:

Ajaks - AEK (18:55 sati)

Benfika - Bajern Minhen (21:00)


Grupa F:

Mančester siti - Lion (21:00)

Šahtjor - Hofenhajm (18:55)


Grupa G:

Real Madrid - Roma (21:00)

Viktorija Plzenj - CSKA Moskva (21:00)


Grupa H:

Valensija - Juventus (21:00)

Jang Bojs - Mančester junajted (21:00)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније