Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

02. 10. 2018. 21:37   >>  21:20

MEDIJI JAVLJAJU

"Odbačena optužnica protiv Modrića"

Zagrebački sud odbacio je optužnicu protiv kapitena hrvatske fudbalske reprezentacije i igrača Real Madrida Luke Modrića zbog davanja lažnog iskaza na suđenju bivšem čelniku Dinama Zdravku Mamiću, objavio je danas Večernji list.

Optužno vijeće Opštinskog krivičnog suda na sjednici održanoj prošlog petka odbacilo je optužnicu protiv Modrića koja je protiv njega podnijeta prije sedam mjeseci. Odluka, međutim, nije pravosnažna, već je na nju moguće podnijeti žalbu u roku od tri dana od dostavljanja rješenja, a očekuje se da će tužilaštvo to učiniti.

Večernjem listu na sudu je potvrđeno da je optužnica odbačena, ali nije precizirano zbog čega.

Pozivajući se na nezvanične izvore, list navodi da je optužnica odbačena kao preuranjena, što je argument koji zastupa i Modrićeva odbrana, koja smatra da sudski proces ne može da počne prije nego što pravosnažno bude završen sudski postupak protiv Zdravka Mamića.

Tužilaštvo tereti Modrića da je 13. juna prošle godine na suđenju Mamiću i još trojici svjesno neistinito iskazao da je anekse ugovora o profesionalnom igranju fudbala, kojima se reguliše podjela transfernog obeštećenja 50:50 posto između njega kao igrača i kluba u kojem je igrao, potpisivao svaki put kada bi produžavao profesionalni ugovor i da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska u novi klub zbog navodne izmjene bankovnog računa na koji mu novac treba biti uplaćen.

Tužilaštvo Modrića tereti da je navedeno iskazivao iako je znao da to ne odgovara istini, jer je navedene anekse potpisao u vrijeme kada je već igrao za novi klub, nakon realizacije ugovora između ovih klubova, pri čemu je cjelokupan iznos pripao matičnom klubu.

Tužilaštvo, naime, smatra da je Modrić promenio iskaz u korist Mamića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније