Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavila: R.P. ]

03. 10. 2018. 23:26 >> 23:07

KAZNA

Zatvoren dio Juventusovog stadiona zbog rasizma navijača

Uprava prve fudbalske italijanske lige kaznila je Juventus zatvaranjem jednog dijela tribine stadiona na jednu utakmicu. Juventusovi navijači su "uzvikivali rasističke i anti teritorijalne" parole tokom meča sa Napolijem što je povod za kaznu.

U obrazloženju sankcije navodi se da su parole upućene defanzivcu Napolija Kalidu Kulibaliju, u šestom minutu drugog poluvremena subotnje utakmice "očigledno rasističke".

Takođe, tokom utakmice mogle su se čuti i parole protiv grada Napolija i njegovih stanovnika. Juventus je u subotu uveče u Torinu pobijedio sa 3:1.

Sporne parole mogle su se čuti uglavnom sa jednog sektora južne tribine Juventusovog stadiona, pa će taj dio biti zatvoren za narednu utakmicu crno-bijelih protiv Đenove 20. oktobra. Šampion Italije kažnjen je i sa 10 hiljada eura.

Napoli je kažnjen sa 1 hiljada eura, nakon što je jedan njegov navijač bacio stolicu na dio tribine na kojoj su bili smješteni navijači Juventusa. Napoli je sarađivao sa policijom na identifikaciji počinioca, koji je uhapšen.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније