Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Mina [ Objavio: O.Z. ]

03. 10. 2018. 13:16 >> 13:06
1

OBJAVIO ŠIRI SPISAK

Tumbaković: Motivisani isključivo iz sportskih razloga

Selektor seniorske fudbalske reprezentacije Crne Gore, Ljubiša Tumbaković objavio je danas širi spisak igrača koji za mečeve sa Srbijom i Litvanijom u UEFA Ligi nacija. Tumbaković je pozvao 27 fudbalera, među kojima su i Stevan Jovetić i Stefan Savić, koji su pod velikim znakom pitanja, zbog povreda

Duel Crne Gore i Srbije na programu je 11. oktobra na Gradskom stadionu u Podgorici, dok će se tri dana kasnije u Viljnusu sastati sa Litvanijom.

Tumbaković računa na 27 igrača.

Na spisku su:

golmani - Danijel Petković (Lorijen, Francuska), Milan Mijatović (Budućnost) i Damir Ljuljanović (OFK Titograd);

odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid, Španija), Žarko Tomašević (Ostende, Belgija), Marko Simić (Pahtakor, Uzbekistan), Adam Marušić (Lacio, Italija), Filip Stojković (Crvena zvezda, Srbija), Emrah Klimenta (Sakramento, SAD), Boris Kopitović (Čukarički, Srbija) i Risto Radunović (Astra, Rumunija);

vezisti: Nikola Vukčević (Levante, Španija), Marko Vešović (Legija Varšava, Poljska), Vladimir Jovović (Jablonec, Češka), Aleksandar Šćekić (Partizan, Srbija), Marko Janković (Partizan, Srbija), Mirko Ivanić (BATE Borisov, Bjelorusija), Nebojša Kosović (Partizan, Srbija), Aleksandar Boljević (Vasland Beveren, Belgija), Darko Zorić (Čukarički, Srbija), Luka Mirković (Budućnost), Asmir Kajević (Čukarički, Srbija) i Deni Hočko (Famalikao, Portugal);

napadači: Fatos Bećiraj (Makabi Netanja, Izrael), Stevan Jovetić (Monako, Francuska), Stefan Mugoša (Inčon junajted, Republika Koreja) i Luka Đorđević (Arsenal Tula, Rusija).

Tumbaković je kazao da je za tu utakmicu, kao i sve prethodne tokom posljednje dvije i po godine, na spisku grupa igrača koja za koju se može reći da čini čvrsto jezgro reprezentacije.

On je naglasio da zbog nekih spoljnih faktora, povreda i kartona, pravi reviziju spiska i pojavljuju se igrači koji su bili evidentirani tokom prethodnog perioda.

"Ponovo su pozvani Klimenta, Zorić i Kajević koji su ušli u ritam takmičenja, dok su svi ostali igrači sa spiska dio tog čvrstog jezgra. Nadam se da nećemo imati problema sa povredama na utakmicama koje će naši igrači igrati tokom vikenda. Nadam se da će neki od trenutno povrijeđenih igrača biti spremni do početka priprema i da će moći da odgovore zahtjevima na predstojeće dvije utakmice", rekao je Tumbaković.

On smatra da utakmice trećeg i četvrtog kola UEFA Lige nacija neće dati definitivan odgovor na finalni plasman u našoj grupi.

"Ulazimo u drugi krug takmičenja tokom kojeg počinju da se definišu neke stvari koje su isključivo vezane za rezultat. Naravno, ovaj krug neće ništa riješiti kada je u pitanju konačan plasman na tabeli naše grupe. U prvom krugu Rumunija je imala najteže protivnike, u drugom Srbija igra na strani sa nama i protiv Rumunije, dok ćemo u trećem krugu mi imati gostovanje Srbiji i meč sa Rumunijom u Podgorici", rekao je crnogorski selektor.

On je naglasio da su interesantni parovi u ovom kolu, navodeći da će se nešto definisati nakon tih utakmica ali da sitacija neće biti definitivno riješena.

"Isključivo sportski razlozi učiniće da u utakmicu sa Srbijom uđemo maksimalno motivisani, sa željom da ostvarimo što bolji rezultat. Nakon toga, pokušaćemo da na gostovanju u Litvaniji ponovimo uspjeh ostvaren u prvom duelu sa tom reprezentacijom", rekao je Tumbaković.

Reprezentacija Crne Gore pripreme za mečeve trećeg i četvrtog kola UEFA Lige nacija počeće u nedjelju u 18 sati.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније