Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

08. 10. 2018. 18:29 >> 18:22
4

KRSTAJIĆ O "ISTORIJSKOM MEČU"

Oslabljenja Srbija ne mijenja ambicije protiv CG

Selektor fudbalske reprezentacije Mladen Krstajić rekao je da je njegova ekipa "hendikepirana" izostankom Aleksandra Kolarova i Nemanje Matića, ali da se ne mijenjaju ambicije u duelima sa Crnom Gorom i Rumunijom u Ligi nacija.

"Veliki je to hendikep, veliki udarac za ekipu koju formiramo u posljednje vrijeme. Ambicije se ne mijenjaju, imamo dvije veoma važne utakmice, mnogo bitne za nas protiv ekipa koje su direktni rivali za prvo mjesto. Imamo svoj kvalitet i guramo svoju priču, da damo maksimum na svakoj utakmici", rekao je Krstajić.

Srbija će u četvrtak i nedjelju gostovati selekcijama Crne Gore i Rumunije u Ligi nacija.

Kolarov je slomio prst, dok Matić ima problema sa leđima i člankom. Iz ekipe je ispao i Nenad Krstičić koji je prehlađen i ima problema sa petom.

"Svi ostali su došli i na raspolaganju su. Imam povjerenje u sve igrače, da u datom momentu mogu da uskoče u ekipu i igraju onako kako se od njih očekuje. Cilj je što bolji rezultat u ove dvije utakmice", naveo je Krstajić, koji je u ekipu naknadno pozvao Nemanju Miletića.

"Miletić je svojim igrama zaslužio da se nađe na spisku. Dolazi sa srpske teritorije Kosova i Metohije. Pravi je momak. Drago mi je što je srećan, vidjećemo u narednom periodu, nijesmo odmah htjeli da ga 'masiramo'. Brzo će se uklopiti, ekipa ga je primila", dodao je selektor.

Krstajić je upitan zašto umjesto Kolarova i Matića nije pozvao Duška Tošića i Luku Milivojevića, ako je već izgladio odnose sa njima, jer igraju upravo na njihovim pozicijama.

"Mislim da smo prevazišli ta pitanja i odgovore, dovoljno je rečeno što se tiče tih stvari. Matić i Kolarov su pozvani kao i ostala 22 igrača. Pozvan je Miletić koji pokriva desnog beka i štopera, a Matić i Kolarov imaju svoje zamjene, ne bih više o tome", odgovorio je Krstajić.

Jedina alternativa na lijevom beku je Milan Rodić, a novinare je zanimalo da li postoji plan u slučaju njegove eventualne povrede ili suspenzije.

"Naravno da imamo plan", a na dodatno pitanje da li može da kaže koji, Krstajić je uz osmjeh odgovorio: "Teško".

Selektor je naveo da je atmosfera u ekipi bitna, a upitan da li bi bio zadovoljan sa četiri boda iz dvije utakmice, kazao je da mu je bitno da se prva obavi kako treba.

"Uvijek sam gledao prvu utakmicu koja dolazi, a to je Crna Gora. Bitno je da se maksimalno spremimo", dodao je Krstajić.

Utakmicu sa Crnom Gorom nazvao je istorijskom.

"Mnogo bitna, istorijska utakmica, i za njih i za nas, posebno zbog svega što se dogodilo i politike.... Treba da gledamo sportski i želimo pobjedu. Mnogo važna utakmica za obje države, a mi ćemo gledati da sve prođe sportski ne terenu. Igrači su maksimalno spremni i angažovani i imaju kvalitet da nadomjeste iskustvo igrača koji nedostaju", istakao je Krstajić.

Posebne riječi hvale imao je za selektora Crne Gore Ljubišu Tumbakovića.

"Tumbaković je čovjek koji mi je mnogo pomogao u fudbalskoj karijeri, to ne mogu nikad da zaboravim. Bila mi je čast da sam radio sa takvim trenerom. Danas smo, da kažem, kolege, iako tako ne mogu da ga nazovem jer je on meni bio i ostao šef. Gradim svoju karijeru, a on mi je kao čovjek i trener mnogo značio", rekao je Krstajić.

Krstajić nije želio komentariše izjavu trenera Liverpula Jirgena Klopa koji je Ligu nacija nazvao najbesmislenijim takmičenjem u svjetskom fudbalu.

Utakmica protiv Crne Gore igraće se u četvrtak od 20.45 u Podgorici, a protiv Rumunije u nedjelju od 15.00 u Bukureštu.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније