Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 10. 2018. 14:52 >> 14:31
1

SKANDAL U BELGIJI

Zbog namještanja mečeva, pod sumnjom i osoba iz CG

Veliki korupcijski skandal pogodio je danas belgijski fudbal, pošto su vlasti izvršile 57 racija u zemlji i širom Evrope u sklopu istrage o finansijskim prevarama i namještanju utakmica.

Belgijsko savezno tužilaštvo je saopštilo da su 44 racije izvršene u zemlji, a još 13 u Francuskoj, Luksemburgu, na Kipru, u Crnoj Gori, Srbiji i Makedoniji.

Pod sumnjom je najmanje jedna osoba i u Crnoj Gori, saopštilo je belgijsko tužilaštvo, prenosi AP.

U saopštenju tužilaštva se navodi da je dugogodišnja istraga pokazala da ima dokaze o "sumnjivim finansijskim operacijama" sportskih menadžera i indikacije na "mogući uticaj na utakmice" tokom prošle sezone.

Prema navodima lokalnih medija, medju osobama koje su privedene su poznati belgijski menadžer Modji Bajat, trener fudbalskog kluba Briž Ivan Leko, kao i bivši čelnik Anderlehta, prenosi Beta.

Među istaknutima su i bivši trener Anderlehta Herman van Holsbek i sudije Sebastijan Delferir i Bart Vertenten.

Policija pretresa i klupske prostorije belgijskih velikana Klub Briža i Anderlehta.

Ovaj skandal pogađa Belgiju tri mjeseca nakon što je nacionalni tim te zemlje stigao do polufinala Svjetskog prvenstva i završio to takmičenje na trećem mjestu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније