Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 10. 2018. 22:29 >> 22:52
3

TUMBAKOVIĆ ZA TVCG

"Boli što nijesmo pružili koliko možemo"

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Ljubiša Tumbaković kazao je da ga više od poraza od Srbije boli to što ekipa nije pokazala koliko može.

"Sokoli" su sinoć poraženi od Srbije (0:2) u Podgorici, u utakmici trećeg kola C grupe Lige nacija.

"Nijesmo bili na nivou. Utakmica je pripremana posljednjih šest mjeseci. Nije Srbija igrala dobro, ali problem je što mi nijesmo odigrali ono što je bilo zamišljeno. Puno toga nijesmo pokazali, a možemo. Mene puno više boli ovo prvo, jer će rezultat doći kao posljedica kontinuiranog rada", rekao je Tumbaković u emisiji "Šofrovizija" Televizije Crne Gore.

Sinoćnji poraz je udaljio crnogorsku selekciju od prvog mjesta u grupi, ali treba se boriti do kraja.

"Ovim kolom se ne rješava krajnji rezultat, ali su u ovom momentu u prednosti Srbija i Rumunija", rekao je Tumbaković.

Osvrnuo se i na atmosferu koja se stvorila u javnosti zbog prvog međusobnog susreta Crne Gore i Srbije.

"Utakmica je dobila konotaciju, koja ni u jednom trenutku nije trebala da bude van sportskog momenta. Međutim, kako su se stvari odvijale, sigurno da je u podsvijesti bio jedan momenat koji je bio apsolutno van fudbala. Ali ne želim da se to shvati kao opravdanje", istakao je crnogorski selektor, navodeći da je na samoj utakmici bilo sve korentno, i na tribinama i na terenu.

Tumbaković je zbog protesta isključen na sinoćnjem meču, a imao je šta da prigovori italijanskom arbitru Đanluiđiju Rokiju.

"Sudija Roki me s pravom isključio. Pala mi je koncentracija tokom utakmice, jer sam više puta primijetio da donosi loše odluke po oba tima i ubija igru. To što sam mu izgovorio nije bilo primjereno, ali se dešava i nije mi ni prvi ni posljednji put", naveo je Tumbaković.

Istakao je da je, za tri godine koliko je na klupi "sokola", napravljeno črvsto jezgro kada je riječ o selektiranju igrača. Međutim, ekipa nije bila kompletna ni na jednom okupljanju.

"Nebojša Kosović je imao temperaturu 39 do utorka, Marko Janković imao je povredu trbušnog zida. Odigrao je dobro drugih 45 minuta, ali sigurno može mnogo bolje. Vešović, Vukčević i Jovetić nijesu prošli ni cijeli trenažni proces, a nedostaju im i utakmice. To je ta kreatvina grupa igrača koja bi podigla nivo igre na viši nivo, a to nijesmo imali", kazao je Tumbaković i podsjetio da u timu nije bilo ni Stefana Savića, stuba odbrane "sokola".

"Sokole" već u nedjelju očekuje nova utakmica - gostovanje Litvaniji. Tri boda su imperativ ukoliko žele u posljednja dva kola da se bore za prvu poziciju u grupi i nastave borbu za mjesto na Evropskom prvenstvu.

Tumbaković neće moći da računa na Jankovića i Vukčevića zbog parnih žutih kartona.

Podjetimo, nakon tri kola, Srbija je lider grupe sa 7 bodoba, Rumunija ima 5, dok Crna Gora sa 4 boda zauzima treće mjesto. Litvanija je upisala sva tri poraza.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније