Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

13. 10. 2018. 19:23 >> 20:57
5

"DOŠLI NAKON TRAUME"

Tumbaković: Ništa ne moramo, ali mnogo želimo

Fudbalska reprezentacija Crne Gore želi da pobijedi Litvaniju i sa tri boda iz Viljnusa kompenzuje poraz protiv Srbije, kazao je selektor Ljubiša Tumbaković.

"Sokoli" su odradili večeras u Viljnusu posljednji trening uoči duela četvrtog kola UEFA Lige nacija sa selekcijom Litvanije.

Na sjever Evrope doputovala su 24 igrača, a Tumbaković ne može da računa na Marka Jankovića i Nikolu Vukčevića zbog žutih kartona. Stevan Jovetić koji se nedavno oporavio od povrede nije danas trenirao iz preventivnih razloga.

Posljednji trening zbog temperature je propustio i Risto Radunović.

"Ništa ne moramo, ali mnogo želimo. Tu je razlika, jer kada kažemo da nešto moramo onda uslovno stavimo igračima omču oko vrata i time se smanji njihov učinak. Došli smo da igramo utakmicu poslije jedne traume kroz utakmicu sa Srbijom kod kuće... Pokušaćemo ovdje da napravimo rezultat koji je kompenzacija za taj prethodni rezultat da bi ostali u mogućnosti da se kroz utakmice koje igramo u novembru približimo vrhu", rekao je Tumbaković na pres konferenciji prije današnjeg treninga.

Iskusni stručnjak ističe da je stručni štab, kroz video analizu, upoznao igrače sa kvalitetima sjutrašnjeg protivnika.

"Imali smo video analizu utakmica Litvanije protiv nas u Podgorici i protiv Rumunije. Ne oslanjamo se samo na video analize, već i na direktno gledanje utakmica od strane naših ljudi koji su uživo gledali utakmice sa Srbijom i Rumunijom. Na utakmici sa Rumunijom, kada se poredi sa duelom iz Podgorice, imali su četiri nova igrača. Kod njih su se svi igrači mijenjali tako da ne bih mogao da kažem za bilo koga od njih da su to strandardni igrači", dodao je selektor, objavljeno je na sajtu FSCG.

Tumbaković smatra da će Litvanci na sjutrašnjem duelu pokušati da unaprijede igru kao bi popravili učinak u Ligi nacija.

"Litvanija vjerovatno traži neke bodove kako bi Ligu nacija završili na neki bolji način. Nakon ove utakmice igraju dva teška meča na strani, protiv Rumunije i Srbije. Vjerovatno će da unaprijede igru, da pokušaju da igraju ofanzivnije jer nemaju šta da izgube. Mislim da su u stvaranju neke igre i ono što su pokazali u Podgorici, ali i kada smo ih skautirali u drugim utakmicama, jeste disciplina u igri. Pokušavaju da naprave igru i da kroz igru dođu do protivničkog gola. Ono što je na nekim utakmicama ostavilo utisak na mene jeste to što su iz kontre i polu-kontre imali šanse da naprave rezultat", zaključio je Tumbaković, koji zbog isključenja na meču sa Srbijom sjutra neće sa klupe predvoditi našu selekciju.

Defanzuvac Adam Marušić ističe da su "sokoli" u Viljnus došli sa namjerom da osvoje tri boda.

"Već smo zaboravili prethodni duel. Kada se izgubi utakmica morate da idete dalje, mi smo to uradili i razmišljamo o utakmici koju igramo sjutra. Došli smo ovdje nakon poraza u duelu sa reprezentcijom Srbije, pokušaćemo da pobijedimo i ostanemo u trci za prvo mjesto. Sve ekipe koje su igrale ovdje, Rumunija i Srbija, nisu lako pobijedile ovdje. Imaju neke svoje kvalitete a i nije nimalo lako igrati na vještačkoj podlozi. Međutim, moramo da se prilagodimo, što prije adaptiramo i pokušamo da ostvarimo svoj cilj", rekao je Marušić.

Utakmica Litvanija – Crna Gora igra se u nedjelju, 14. oktobra sa početkom u 20:45 časova po srednjeevropskom vremenu. Sudija utakmice na LFF stadionu u Viljnusu biće Austrijanac Robert Šergenhofer.

Prilog Gorana Radevića, TVCG:

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније