Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

05. 11. 2018. 14:53 >> 14:37
1

PODSJEĆA GA NA BOMBARDOVANJE

Matić objasnio zašto nije nosio cvijet maka

Srpski fudbaler Nemanja Matić objasnio je zašto je odbio da nosi cvijet maka, simbol stradanja britanskih vojnika, na svom dresu na utakmici Mančester junajteda u subotu.

Matić je jedini fudbaler koji proteklog vikenda u Premijer ligi nije imao na dresu simbol koji Britanci tokom novembra nose u znak sjećanja na poginule vojnike u ratovima.

Zbog toga se našao na udaru ostrvskih medija i navijača.

"U potpunosti razumijem zašto ljudi nose makov cvijet, poštujem svačije pravo da to radi i saosjećam sa svima koji su izgubili bližnje u ratu. Ipak, za mene je to samo podsjetnik na napad koji sam osjetio lično kao mladi, preplašeni 12-godišnjak koji je živio u Vrelu, dok je moja zemlja uništena bombardovanjem Srbije 1999. godine", napisao je Matić na Instagramu.

Iako je prije nosio cvijet maka, naveo je da sada ne osjeća da je u redu da imam taj simbol na svom dresu.

"Ne želim da podrivam cvijet kao simbol ponosa Britanaca niti uvrijedim bilo koga, ipak, svi smo proizvod ličnog odgoja i ličnog izbora za koji imamo svoje razloge. Nadam se da svi razumiju moje razloge sada kada sam ih objasnio i da mogu da se koncentrišem da pomognem timu u utakmicama koje nas čekaju", naveo je Matić.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније