Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Izvor: RTS [ Objavio: O.Z. ]

09. 11. 2018. 13:59 >> 14:12

KRAJ VELIKE KARIJERE

Didije Drogba u penziji

Tiho, bez velike pompe, u penziju je otišao jedan od najboljih napadača svoje generacije - Didije Drogba.

Drogba, koji je u martu proslavio 40. rođendan, protekle noći je odigrao posljednji meč u profesionalnoj karijeri, u dresu Finiksa, kluba čiji je i suvlasnik.

Finiks je poražen rezultatom 1:0 u finalu američkog kupa. Drogba, koji je zabilježio tri pogotka u utakmicama kupa, nakon poraza u finalu donio je odluku da stavi tačku na fudbalsku karijeru.

Napadač iz Obale Slonovače je karijeru započeo u Le Manu, potom igrao za Gengan i Marselj, prije odlaska u Englesku.

U dresu Čelsija je igrao osam sezona, do 2012. godine, a u dresu "plavaca" odigrao je 341 utakmica i postigao 157 golova.

Jednu sezonu je proveo u Kini, gdje je igrao za Šangaj, a potom i jednu u Galatasaraju prije nego što se, na kratko, vratio u Čelsi.

Poslije jedne sezone provedene u Londonu, otisnuo se "preko bare", gdje je igrao za Montreal i Finiks.

Šampion Premijer lige bio je četiri puta, postigao je gol u finalu Lige šampiona kada je Čelsi osvojio to takmičenje, osvojio četiri FA Kupa (u sva četiri finala bio strijelac), dva puta bio najbolji strijelac Premijer lige...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније