Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

19. 11. 2018. 22:52 >> 22:34

LIGA NACIJA

Van Dajk odveo Holandiju na završni turnir

Fudbaleri Holandije plasirali su se na završni turnir Lige nacija, pošto su u posljednjem kolu Grupe jedan u Gelzenkirhenu igrali neriješeno 2:2 s Njemačkom.

"Lalama" je za plasman na završni turnir Lige nacija bilo potrebna pobjeda ili neriješen ishod, a do toga su i došli kada u 91. minutu kada je Virdžil van Dajk savladao Manuela Nojera.

Njemačka je prethodno vodila sa 2:0, golovima Tima Vernera u devetom i Liroja Sanea u 20. minutu.

Holandija do 80. minuta praktično nije uspjela da priprijeti Nojeru, ali se to promijenilo u posljednjih desetak minuta igre.

Kvinsi Promes je 85. minutu smanjio zaostatak, da bi Van Dajk "volej" udarcem sa oko desetak metara donio veliko slavlje Holanđanima.

"Lale" su tako sa sedam bodova i boljim međusobnim odnosom od Francuske izborile plasman na završni turnir Lige nacija, dok se Njemačka seli u niži rang, pošto ima dva boda.

U Grupi jedan Lige nacija "B", Češka je pobjedom od 1:0 protiv Slovačke izborila opstanak u istom rangu, pošto je sada druga sa šest bodova, tri više od svog večerašnjeg rivala. Ukrajina je još ranije sa devet bodova izborila plasman u viši rang.

Utakmica između Danske i Irske u Grupi četiri istog ranga takmičenja nije imala poseban značaj, s obzirom na to da su sve ekipe i prije ovog kola obijezbedili plasman u viši, odnosno niži rang.

Meč je završen neriješeno bez golova, pa je tako Danska prva sa osam bodova, dva više od Velsa, a šest od Irske.

U Grupi dva Lige nacija "C" Norveška je pobjedom od 2:0 protiv Kipra osigurala prvo mjesto sa 13 bodova, dva više od Bugarske koja je igrala neriješeno 1:1 sa Slovenijom.

U Ligi "D" Makedonija je sa 4:0 pobijedila Gribraltar, dok su Lihtenštajn i Jermenija igrali neriješeno 1:1.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније