Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

rtcg.me/Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 11. 2018. 22:48   >>  21. 11. 2018. 00:02 12

POLJACI UNAZADILI NJEMCE

Srbija i Kosovo u višem rangu

Srbija je u Beogradu pobijedila Litvaniju sa 4:1 u posljednjem kolu Lige nacija i kao prvoplasirana izborila plasman u viši rang, Ligu B.

Srbija se plasirala u diviziju B sa 14 poena, Rumunija ima 12, a Crna Gora sedam. Litvanija nema poena u grupi C i prelazi iz treće u četvrtu grupu - grupu D.

Golove za Srbiju postigli su u 74. minutu Adem Ljajić, u 72. minutu Aleksandar Prijović, Aleksandar Mitrović u 58. minutu, u 51. minutu bio je autogol golmana Litvanije Arturasa Žulpe, dok je za Litvaniju gol postigao Deimantas Petravičius u 64. minutu.

U grupi 3 Lige D reprezentacija Kosova je pobijedila u Prištini Azerbejdžan sa 4:0, pa je sa prvog mjesta u grupi prošla u viši rang Ligu C.

Na prepunom stadionu koji nosi ime legende kosovskog fudbala Fadilja Vokrija reprezentacija Kosova je u svim fazama igre uspjela da nadigra reprezentaciju Azejbedžana, koja je pružila blijedu igru, kojom se nije mogla suprotstaviti izuzetno raspoloženoj reprezentaciji Kosova.

Ovo je bila utakmica het trika Arber Zejnelija koji je prvi pogodak postigao u prvom minutu igre stavljajući tako do znanja da će ovo biti ubjedljiva pobjeda Kosova.

Jedan pogodak je postigao Amir Rahmani.

Očekuje se da će u nastavku kupa nacija reprezentacija Kosova u Skoplju susresti sa reprezentacijom Makedonije, koja je pobjednica u C grupi ovog takmičenja.

U drugom meču u grupi Malta i Farska Ostrva su igrali 1:1.

U derbiju večeri, reprezentacija Portugala je u Gimaraešu u Grupi 3 Lige A remizirala 1:1 protiv Poljske. Ranije je bilo poznato da je Portugal već na završnom turniru, a Poljska je ispala u Ligu B.

Portugal i Poljska su remijem uticali na mjesto Njemačke na žrijebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine. "Panceri" će na žrijebu biti u drugom šeširu.

Fudbaleri Švedske savladali su Rusiju na svom terenu rezultatom 2:0 u okviru grupe 2 Lige B Lige nacija, čime su u duelu sa direktnim rivalom ostvarili plasman u viši, elitni rang - Ligu A Lige nacija.

Strijelci za Šveđane u Stokholmu bili su defanzivac Viktor Lindelef u 41. i napadač Markus Berg u 72. minutu. Utakmica nije imala značaj za poziciju dvije reprezentacije pred žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, pošto su i Rusija i Švedska u drugom šeširu.

U Ligi C Lige nacija Škotska je u Glazgovu savladala Izrael sa 3:2, pa se tako plasirala u Ligu B.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније