Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

20. 11. 2018. 23:33 >> 23:36
12

TUMBAKOVIĆ RAZOČARAN

"Pojedini igrači dobro da se zamisle"

Crnogorski selektor Ljubiša Tumbaković imao je šta da zamjeri svojim igračima u porazu od Rumunije.

Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Podgorici od Rumunije 1:0, u utakmici posljednjeg, šestog kola Lige nacija. "Sokoli" su tako ostali bez druge pozicije u grupi, a jedan pogodak ih je dijelio od ispadanja u slabiji rang takmičenja.

Rumunija je povela golom Cukudeana poslije velike greške golmana Danijela Petkovića, a najbolju šansu da izjednači Crna Gora je imala u 72. minutu, kada Marko Janković nije iskoristio jedanaesterac.

Tumbaković je nakon meča kazao da njegov tim nije imao samopouzdanja.

"Nije samouvjerenost da nonšalantno izgubiš loptu, pa primimo gol, pa poslije promašiš penal. To je nedisciplina", rekao je Tumbaković.

On je kazao da nije zadovoljan ni igrom u Beogradu protiv Srbije (1:2).

"Mjesto nam je tu gdje smo. Pojedini momci moraju dobro da se zamisle. Ovdje moraju da rade profesionalno, a neke stvari ako hoće da rade neka ih rade u klubovima. Sve što se radilo dvije godine srušilo se kao kula od karata", razočaran je Tumbaković.

On je, odgovarajući na pitanje da li je Janković trebalo da izvede penal, kazao da se se zna ko bi šta trebalo da radi.

"Imamo dogovor za sve. Nijesam vidio dok nije uzeo da šutira. To je manje važno, problemi su kompleksni. On je mlad igrač, obično ne reagujem tako, ali ovo je jedno takmičenje u kojem smo trebali da iznjedrimo nešto", kazao je Tumbaković.

Kazao je da će najveći dio odgovornosti preuzeti na sebe.

"U septembru i oktobru nijesmo nešto posebno pokazali, bez obzira na rezultat u Litvaniji, posebno ne u ove dvije utakmice u novembru. Svi spoljnji faktori koji su prisutni nijesu opravdanje i ja to ne mogu da prihvatim tako", poručio je selektor.

Selektor Rumunije Kozmin Kontra smatra da Crna Gora nije zaslužila izjednačenje sa penala, jer faul nije postojao, te da je njegov tim trebao da postigne još golova.

"Ponosan sam kao trener i zato što smo prvi put pobijedili Crnu Goru u zvaničnim mečevima. Način na koji smo pobijedili daju nam nadu da možemo da igramo važnu ulogu ubuduće i da se borimo za visok plasman u narednim takmičenjima", kazao je Kontra.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније