Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Dnevne novine

29. 11. 2018. 10:54 >> 10:29
1

U REGIONU

Fudbaleri u Crnoj Gori najmanje zarađuju

Kvalitet lige nam je loš, a usko sa kvalitetom je povezan novac u današnjem modernom fudbalu.

Agencija “Sporting intelidžens” (Sporting inteligence) je priredila godišnju analizu poslovanja klubova i liga, a nakon istraživanja došlo se do zaključka da fudbaleri iz Telekom 1. CFL zarađuju najmanje u regionu, a vjerovatno i Evropi.

Podaci pomenute agencije pokazuju da fudbaler u Crnoj Gori godišnje u prosjeku može da zaradi 6.762 eura. To je oko 563 eura mjesečno, što je malo više od prosječne plate u našoj zemlji, ali i daleko manje od prosječnih zarada fudbalera u regionu i Evropi. Da ne pričamo o vrhunskim fudbalerima i najjačim ligama Ligama petice.

Što se tiče regiona, prosječna zarad u Hrvatskoj je 90.380 eura, u Srbiji 36.000 eura, u Sloveniji 28.786 eura, u Bosni i Hercegovini 10.662 eura, u Makedonija 10.356 eura, dok je naša zemlja “najsiromašnija” sa već napisanih 6.762 eura.

Ista agencija je dala podatak da su najveće godišnje prosječne zarade igrača u engleskoj Premijer ligi (3,38 miliona eura), u Španiji iznose 2,5 miliona eura godišnje, u Italiji 1,7 miliona eura, u Njemačkoj 1,5 milion eura, a u Francuskoj 1,1 milion.

Prema istom izvoru, u Kini je prosječna godišnja zarada fudbalera oko milion eura, u Rusiji 750.000 eura, a u Turska 740.000 eura. Agencija “Sporting intelidžens” je, na uzorku od 23 fudbalera, izračunala da su najveće prosječne godišnje zarade u Barseloni (11,78 miliona eura, nedjeljno 227.000 eura), a drugi je Real Madrid sa 9,12 miliona eura.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније