Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio: O.Z. ]

01. 12. 2018. 09:38   >>  09:10

ODLUKA O SUPERKLASIKU

Argentinci poniženi: Kao kada bi se zabranio tango

Odluka da se revanš finala Kopa libertadores između River Plate i Boke Juniors igra u Španiji naišla je na opšte nezadovoljstvo među argentinskim fudbalerima i navijačima.

"Ako neki navijač sa svojom porodicom želi da gleda utakmicu, kako će platiti put?", upitao je legendarni Dijego Maradona.

Južnoamerička fudbalska konfederacija Konmebol izazvala je bijes i negodovanje time što je odlučila da se dva argentinska kluba sastanu na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu.

Jedan od najupečatljivijih komentara na društvenim mrežama došao je od navijača koji je Kopa libertadores preimenovao u "Copa Conquistadores de Amerika", aludirajući na to da će se utakmica igrati na tlu nekadašnjih osvajača južnoameričkog kontinenta.

"Fudbal je u žalosti", jedan je od komentara.

Pojavile su se brojne montaže, poput čuvene slike na kojoj je Kristofer Kolumbo kako stiže u Ameriku, a umjesto zastave koju je nosio nacrtan je pehar pobjednika Kopa libertadores.

"To je kao kada smo zabranili tango. Uništavamo fudbal. Ne želim nasilje ili slično u sportu, ali ne možemo da ukrademo River - Boka", rekao je trener argentinskog kluba Urakan Gustavo Alfaro.

Argentina i cio svijet radovali su se duelu zakazanom za 24. novembar, ali zbog napada na autobus koji je na utakmicu vozio fudbalere Boke, utakmica je prvo odgođena, pa pomjerena i na kraju premještena.

"Zašto tako lako prihvatate da se ova utakmica ne igra u Argentini? Krademo argentinski fudbal", između ostalog piše u komentaru argentinskog medija Tiempo Argentino povodom odluke Konmebola.

Dnevni sportski list Ole navodi da su u ovom slučaju svi gubitnici.

"River je izgubio, Boka je izgubila, država je izgubila priliku. Izgubili smo navijače, nestala je iluzija, entuzijazam", navodi se u tekstu Olea.

Ipak, nijesu svi nezadovoljni odlukom.

Ambasador Argentine u Španiji Ramon Puerta izjavio je da su dvije avio kompanije koje saobraćaju na relaciji dvije zemlje prodale sve karte za manje od tri sata.

Cijena ulaznice za utakmicu i dalje je nepoznanica, ali bi trebalo da košta između 100 i 300 dolara.

Očekuje se da u Madridu budu prisutni navijači optuženi za nasilje koje je dovelo do otkazivanja utakmice, članovi grupe Bara brava.

"Bilo bi iznenađujuće da ne dođu u velikom broju, kako navijači Rivera, tako i Boke", rekao je nekadašnji fudbaler Horhe Valdano.

Reagovao je i trener Real Madrida, bivši argentinski fudbaler Santjago Solari, koji je rekao da je čast što će se igrati utakmica, ali da žali zbog toga što će biti na drugom kontinentu.

"Srca će biti slomljena", rekao je Solari.

Prva utakmica dva kluba u finalu završena je neriješeno 2:2 na stadionu Boke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније