Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ B92, Objavila: R.P. ]

02. 12. 2018. 11:20   >>  10:55

UEFA SAOPŠTILA

Političke tenzije diriguju žrijeb za Evropsko prvenstvo

Iz političkih razloga nije moguć duel Srbije sa Kosovom. Isti slučaj je i utakmica između Kosova i Bosne i Hercegovine, a neće biti ni sudara Rusija-Ukrajina, Azerbejdžan-Jermenija i Španija-Gibraltar.

Pred žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, UEFA je odredila gdje su politički problemi jači od fudbalske igre.

Evropska fudbalska federacija definisala je pet politički osjetljivih odnosa među zemljama zbog kojih te reprezentacije ne mogu biti spojene žrijebom za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

"Mogu postojati politički ili bezbjednosni razlozi koji onemogućavaju da timovi igraju jedni protiv drugih, zbog čega su razdvojeni na žrijebovima, jer želimo da mečevi budu odigrani i da se pobjednici određuju na terenu", kažu u UEFA za BBC na srpskom.

Činjenica da je i srpska reprezentacija među onima o čijem se žrebu posebno vodi računa nije iznenadila Fudbalski savez Srbije (FSS).

"UEFA uvek vodi računa da isključi mogućnost da se sastanu u istoj grupi zemlje gdje postoje političke tenzije. To ni do sada nije bilo moguće", rekao je generalni sekretar FSS Jovan Šurbatovic.

Ipak, ono što je moguće je da se sporni susreti dogode u kasnijim fazama takmičenja – kada žrijeb ne igra ulogu, već rezultati.

"Ukoliko bi se desio takav slučaj, analizirali bismo mogućnosti kako bi mečevi mogli da budu odigrani - na primjer, igranje na neutralnom terenu, igranje utakmica sa ili bez navijača", pojasnili su u UEFA.

Žreb je na programu od 12 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније