Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

03. 12. 2018. 22:28   >>  22:13 3

ISPRED RONALDA I GRIZMANA

Modrić osvojio Zlatnu loptu i kompletirao nagrade

Hrvatski reprezentativac i vezista Real Madrida Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu za 2018. godinu, koju dodjeljuje prestižni list Frans fudbal. Kapiten reprezentacije Hrvatske je tako prekinuo desetogodišnju dominaciju Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, kojima je ova nagrada naizmjenično dodjeljivana od 2008. godine.

Na svečanoj ceremoniji u Parizu Luka Modrić je došao do svoje prve "Zlatne lopte", kojom je prekinuo desetogodišnju dominaciju Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, koji imaju po pet priznanja. Posljednji igrač, koji je pre Argentinca i Portugalca došao do ove nagrade, bio je Brazilac Kaka 2007. godine.

Sjajni hrvatski fudbaler, koji je sa Realom ove godine osvojio Ligu šampiona, a sa Vatrenima bio vicešampion svijeta, kompletirao je kolekciju nagrada, jer su ga već ranije ove sezone za najboljeg proglasili i UEFA i FIFA.

Drugo mjesto u izboru pripalo je zvijezdi Juventusa i Portugalije Kristijanu Ronaldu, koji nije prisustvovao dodjeli u Parizu, piše Sport klub.

Za trećeg najboljeg fudbalera na svijetu proglašen je napadač Atletiko Madrida i Francuske Antoan Grizman.

Fudbaler Barselone i Argentine Lionel Mesi na kraju je zaslužio tek peto mjesto.

Modrić je osvojio Zlatnu loptu sa 753 poena, značajno ispred drugoplasiranog Ronalda, koji je osvojio 476 poena.

"Ovo je nevjerovatno... Sjajna godina je i za mene i za klub, ali i reprezentaciju. Pobijedio sam u konkurenciji nevjerovatnih igrača i ovo je za mene nevjerovatna čast", rekao je Modrić na svečanosti u Parizu.

Poredak najboljih u izboru Frans Fudbala:

1. Luka Modrić

2. Kristijano Ronaldo

3. Antoan Grizman

4. Kilijan Mbape

5. Lionel Mesi

6. Mohamed Salah

7. Rafel Varan

8. Eden Azar

9. Kevin De Brujne

10. Hari Kejn

11. Ngolo Kante

12. Nejmar

13. Luis Suarez

14. Tibo Kurtoa

15. Pol Pogba

16. Aguero

17. Bejl/Benzema

19. Firmino/Rakitić/Ramos

22. Kavani/Mane/Marselo

25. Alison/Mandžukić/Oblak

28. Godin

29. Isko/Ljoris

Nagradu "Kopa", koja se prvi put dodJeljuje najboljem mladom fudbaleru, dobio je sjajni ofanzivac Pari sen Žermena i Francuske Kilijan Mbape, u konkurenciji još devet igrača mlađih od 21 godine.

Prvi put je dodIJeljena i nagrada za najbolju fudbalerku, a ona je otišla u ruke Dankinji Adi Hegerberg, koja igra za francuski Lion.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније