Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

07. 12. 2018. 13:00   >>  12:38 12

BEĆIRAJ PRED KOSOVO

"Posvećen sam Crnoj Gori"

Posvećen sam Crnoj Gori i uvijek ću dati sve od sebe da pobijedimo što više utakmice, poručio je reprezentativac Crne Gore Fatos Bećiraj.

Naša selekcija će u prvom junskom terminu, 7. juna, na stadionu pod Goricom ugostiti fudbalsku reprezentaciju Kosova, dok će gostovati 14. oktobra u Prištini.

Bećiraj je iz Peći stigao u Budućnost prije 10 godina, a potom dogurao i do našeg nacionalnog tima. On je za reprezentaciju Crne Gore odigrao 59 meča i postigao deset golova.

"Rođen sam tamo, moja porodica je i dalje na Kosovu. Međutim, ove utakmice isključivo posmatram sa sportske strane", istakao je Bećiraj za "Koha ditore".

Napadač izraelskog Makabija iz Netanje ističe da nije dobio poziv da obuče dres reprezentacije Kosova.

"Kao mlad sam došao u Crnu Goru. Posvećen sam toj zemlji i uvijek ću dati sve od sebe da pobijedimo što više utakmice. Ne krijem da me niko nije zvao iz Fudbalskog saveza Kosova", rekao je Bećiraj.

Bećiraj ističe i da nije želio Kosovo za rivala.

"Iskreno, jedina želja pred žrijeb bila je da izbjegnemo Kosovo i nije mi se ispunila", dodao je Bećiraj.

Bećiraj je na Kosovu igrao za klubove Šćiponju i Besu, a posljednji gol prije dolaska u Podgoricu postigao je u Prištini na stadionu "Fadilj Vokri".

"Ako se dobro sjećam, pobijedili smo 2:0, a dao sam drugi gol. Stadion je potpuno izmijenjen, vidio sam da je postao moderan objekat i drago mi je zbog toga. Kosovo to zaslužuje", zaključio je Bećiraj.

Crna Gora će osim sa Kosovom, igrati sa Engleskom, Bugarskom i Češkom.

Utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se 2020. održati u 12 gradova širom Starog kontinenta igraće se u martu, junu, septembru, oktobru i novembru naredne godine.

Plasman na završni turnir izboriće dvije prvoplasirane ekipe iz deset kvalifikacionih grupa, dok će preostala četiri mjesta pripasti učesnicima baraža u kojem igraju pobjednici grupa Lige nacija.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније