Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Mina ]

13. 12. 2018. 13:17 >> 15:30

NAJBOLJI STRIJELAC 1. CFL

Radio CG promovisao novi trofej

Radio Crne Gore predstavio je danas novi trofej koji ta medijska kuća tradicionalno dodjeljuje najboljem strijelcu Telekom Prve fudbalske lige.

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 osvojio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti, a u naredne četiri golgeteri Sutjeske Goran Vujović i Igor Ivanović i igrači Mladosti, Marko Šćepanović i Zoran Petrović.

Direktor Radija Crne Gore Radojica Bulatović kazao je da je želja te medijske kuće bila da promoviše ne samo fudbal, nego i tradiciju dužu od pola vijeka radio prenosa.

"Sve je počelo iz emocije. Urednik sportske redakcije Radisav Tvrdišić, u godini juubileja, predložio je i tako je počela naša skromna akcija. Želja nam je bila da afirmišemo crnogorski fudbal i one koji su najbolji u njemu, golgetere", kazao je Bulatović.

On je istakao da je odlučeno da nakon pet laureata, trofej promijeni izgled.

"Novi izgled trofeja biće za narednih deset godina", kazao je Bulatović.

On je podržao inicijativu sportske redakcije da najstarijem aktivnom golgeteru u crnogorskom fudbalu, Ivanu Jablanu uruči posebno priznanje - karikatura autora Darka Drljevića.

"Od nastarijeg elektronskog medija u Crnoj Gori najstarijem strijelcu u crnogorskom fudbalu. Posebno mi je drago što je Ivan Jablan bratanac našeg Radovana Jablana, čovjeka koji je jedno od najpoznatiojih imena Radija Crne Gore, od Cetinja do danas", kazao je Bulatović.

Jablan se zahvalio Radiju Crne Gore poklonu i ukazanoj pažnji.

"Igraću aktivno sve dok budem imao želju da prvi dođem, a posljednji odem sa treninga. Čast mi je da mogu svojim primjerom i savjetom da budem primjer mlađim kolegama kako da se odnose prema svojim profesionalnim obavezama. Primjer kako bi trebalo da se radi, da bi trajali u uslovima u kojim treniramo i igramo fudbal", rekao je Jablan.

On je kazao da igra 23. sezonu u karijeri u seniorskoj konkurenciji.

"Najveći dio karijere igrao sam u matičnom klubu, Lovćenu i svom gradu. Igrao sam još u Petrovcu, Grblju i Mogrenu. Nosio sam i dres Slobode iz Užica, igrao sam kratko u Indoneziji i sezonu u Albaniji 2011. godine. Nijesam vodio statistiku, ali u Lovćenu sam odigrao više od 300 utakmica i postigao više od 100 golova", kazao je Jablan.

Jablan je pogodak, kojim je postao najstariji strijelac u crnogorskom fudbalu, postigao protiv Grblja u 19. kolu.

U jesenjem dijelu šampionata bio je strijelac dva gola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније