Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

16. 12. 2018. 18:52   >>  18:54

LIVERPUL SLAVIO U DERBIJU

Šaćiri sa dva gola srušio Junajted

Liverpul je sa 3:1 slavio u derbiju 17. kola Premijer lige protiv Mančester junajteda, a junak pobjede "redsa" je Đerdan Šaćiri.

Liverpul je bio bolji tim, imao je 36 šuteva na gol, u odnosu na samo šest Junajteda.

Domaći tim je na "Enfildu" imao početnu inicijativu, a bolju igru je krunisao u 25. minutu kada je strijelac bio Sadio Mane.

Nijesu imali prilika za gol fudbaleri Junajteda, ali su pravi poklon dobili od golmana "redsa" Alisona Bekera. U 33. minutu je po lijevoj strani prošao Romelu Lukaku, centrirao je oštro, ali kada se očekivalo da brazilski golman lako uhvati loptu, on je pogriješio i ispustio je, dok je najspretniji bio Džesi Lingard i poravnao na 1:1.

U nastavku meča Liverpul je ponovo bio daleko opasniji, a na gol se čekalo do 73. minuta.

Domaćin je do drugog vođstva došao preko rezerviste Šaćirija. Nakon prodora Manea po lijevoj strani, De Hea odbija loptu van svog peterca, na nju naleće upravo Šaćiri, koji šutira iz sve snage i postiže prekrasan pogodak.

Švajcarski reprezentativac je samo tri minuta pošto je ušao u igru zatresao mrežu Davida de Hee.

U 81. minutu je Liverpul povisio na 3:1, a ponovo je strijelac bio Šaćiri, koji je pogodio sa 17 metara.

To je prva pobjeda Liverpula protiv Mančester junajteda na "Enfildu" od 2013. godine.

Ekipa Jirgena Klopa je ostala jedina neporažena u Premijer ligi i poslije 14. pobjede i ponovo je prva na tabeli sa 45. bodova. Bod manje ima šampion Mančester siti, koji je juče pobijedio Everton sa 3:1.

Junajted je pretrpio peti poraz u prvenstvu i zauzima šesto mjesto sa 26 bodova. To je najlošiji start Junajteda u istoriji Premijer lige poslije 17 kola.

Ekipa Žozea Morinja zaostaje 19 bodova za vodećim Liverpulom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније