Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ pvportal.me ]

20. 12. 2018. 18:41 >> 18:14

VELIKI FINANSIJSKI PROBLEMI

Gerina: Podržimo Rudar kada je teško

Nakon više od 14 godina kada je dominirao crnogorskim fudbalom Rudar će ove sezone pokušati da izbori opstanak u ligi. Glavni sponzori su napustili klub, razloga je više, ali odluka je konačna. Predsjednik kluba Muhamed Gerina zahvalio se dosadašnjim sponzorima koji su doprinjeli da klub iz Pljevalja bude najtrofejniji u Crnoj Gori.

"FK Rudar je, na žalost, ostao bez glavnog sponzora za koga su vezani svi uspjesi: titule, pehari i brojna druga priznanja osvojena i dobijena u proteklih dvanaest godina. Podsjetiću FK Rudar je najtrofejniji klub u Crnoj Gori a to je zasluga upravo našeg dvanaestogodišnjeg sponzora kome se i ovom prilikom zahvaljujem na ogromnoj pomoći", kazao je Gerina

Rudar se nakon više od decenije našao pred jednom izazovnom finsijskom situacijom, koja se doduše mogla naslutiti prije početka ovog prvenstva.

"Jeste , ali ja vjerujem da ćemo uspješno odgovoriti na te izazove i u finansijskom i u takmičarskom smislu. Opština Pljevlja je i do sada pomagala rad FK Rudar i tako će biti i u narednoj godini. Već smo obavili razgovore sa nadležnim u Opštini i nesporno je da će Klub imati finansijsku podršku Opštine. U skladu sa trenutno raspoloživim budžetom formiramo stručni štab i ekipu. Pokušaćemo da nastavimo saradnju sa Edisom Mulalićem koji je, lično mislim, najbolje rješenje za klub. Takođe vjerujem da ćemo sklopiti tim koji će biti konkurentan i koji će sačuvati prvoligaški status, smatra čovjek koji je skoro četiri decenije u klubu.

Do sada klub je zvanično napustilo 10 igrača.Predsjednik Rudara potvrdio nam je da su ispisnice izeli: Sekulić, Pejaković, Đalović, Bošnjak, Kučm Patrik, Mićunović, Janketić i golmani Aković i Radović.

"Sa nekolicinom igrača smo sporazumno prekinuli saradnju isključivo iz finansijskih razloga. Budžet kluba će zbog gubitka glavnog sponzora biti značajno smanjen i mi sa sredstvima kojima raspolažemo nijesmo mogli ispratiti finansijske zahtjeve tih fudbalera. Svima njima želimo sreću u nastavku karijere", kazao je Gerina.

Ovo nije prvo finansijsko posrtanje Rudara, sponzori su dolazili i odlazili, ali samo jednom u dugoj istoriji kluba to se i rezultatski osjetilo kada su Pljevljaci svoje utakmice 1984. morali da igraju van Pljevalja zbog kompletne rekonstrukcije stadiona.

"Skoro 40 godina sam u klubu i za to vrijeme mnoge generacije Pljevljaka, fudbalera, sportskih radnika, ljubitelja fudbala i prijatelja kluba davale su, svako na svoj način, doprinos razvoju i postojanju današnjeg Rudara. Da podsjetim Rudar je jedan od najstarijih klubova u Crnoj Gori i 2020. godine navršiće 100 godina postojanja. Bilo je uspona i padova. Bilo je situacija sličnih trenutnoj i iskustvo nam govori da svi moramo učinit napor da podržimo Rudar sada kada je teško. Uprava kluba ali i prijatelji kluba trenutno su angažovani i u pravcu obezbjeđenja sponzora. Ima nagovještaja da će te aktivnosti dati pozitivan ishod", optimista je Gerina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније