Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 12. 2018. 17:20   >>  16:52

NASLIJEDIO RADONJIĆA

Vukotić novi selektor mlade reprezentacije CG

Miodrag Vukotić novi je selektor mlade reprezentacije Crne Gore, odlučio je Izvršni odbor Fudbalskog saveza. On je na klupi naslijedio Mojaša Radonjića, dok će kadete voditi Slobodan Drašković, koji dolazi na mjesto Obrena Sarića.

"IO zahvalio se Radonjiću i Sariću na dugogodišnjoj saradnji i doprinosu koji su ostavili u radu sa reprezentativnim selekcijama koje su tokom posljednjih godina predvodili", piše u saopštenju sa jednice IO.

Navodi se da je saradnja sa selektorima omladinske, pionirske, ženskih i futsal selekcija – Miloradom Pekovićem, Goranom Perišićem, Mirkom Marićem i Svetom Ljesarom – produžena za naredni period.

IO usvojio je izvještaje komisija FSCG o jesenjoj polusezoni uz ocjenu da je suđenje u prvom dijelu prvenstva bilo ispod očekivanog nivoa.

Odbor je naložio Sudijskoj komisiji analizu situacije i učinika iz prvog dijela sezone, kao i kreiranje preporuka za poboljšanje suđenja u budućnosti.

Usvojen je predlog kalendara takmičenja za proljećni dio sezone u Telekom Prvoj i Drugoj ligi Crne Gore.

Prema usvojenom kalendaru, prvoligaši nastavljaju takmičenje 19. februara, dok će drugoligaši prve mečeve u narednoj godini odigrati 3. marta.

Prvenstvo u obje lige biće završeno 25. maja, dok je finalna utakmica Kupa Crne Gore zakazana za 30. maj.

Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su usvojili i predlog o povećanju broja igrača mlađih od 21 godine na utakmicama TPCFL i Druge lige Crne Gore.

Od početka sezone 2020/21 timovi koji nastupaju TPCFL i Drugoj ligi biće obavezni da tokom svih 90 minuta utakmice na terenu imaju dva igrača koji su na dan odigravanja utakmice mlađi od 21 godine.

Usvojen je i predlog za izradu nacionalne strategije za rad sa mlađim kategorijama u crnogorskim klubovima.

Izradu strategije vodiće Centar za edukaciju trenera i Udruženje fudbalskih trenera Crne Gore, uz konsultacije sa svim relevantnim subjektima u radu sa mlađim kategorijama u crnogorskim klubovima.

Članovi IO informisani su da će uskoro početi ugradnja ulaznih kapija sa elektronskim očitavanjem ulaznica na Gradskom stadionu u Podgorici, a u partnerskom projektu sa FK Budućnost, savez će učestvovati u rekonstrukciji svečanog salona čime će se značajno poboljšati uslovi u ovom dijelu našeg najvećeg stadiona.

Izvršni odbor prihvatio je izvještaje Centra za edukaciju trenera i usvojio Predlog Pravilnika za licenciranje klubova u UEFA klupskim takmičenjima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније