Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Beta [ Objavio. O.Z. ]

25. 12. 2018. 10:19 >> 09:52

GVARDIOLA OCIJENIO

Siti je napredovao od osvajanja titule

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola ocijenio je da je njegova ekipa bolja nego što je bila prošle sezone, kada je osvojila titulu u Premijer ligi.

Siti je uz brojne rekorde prošle sezone osvojio šampionsku titulu, a u vrhu je i ove jeseni, na drugom mjestu na tabeli zaostaje za vodećim Liverpulom četiri boda.

"U pojedinim detaljima smo bolji nego prošle sezone, što je normalno, pošto smo proveli više vremena zajedno. Napredovali smo u pripremi mečeva, visokom presingu koji možemo da iskoristimo, imamo više mogućnosti da iz odbrane krenemo u napad i čvršći smo kada se branimo", rekao je Gvardiola za Skaj.

Mančester siti je prošle sezone, 15. aprila obezbijedio titulu, pošto je Junajted izgubio na domaćem terenu od Vest Bromviča sa 0:1. Nedjelju dana prije toga Siti je propustio da osvoji titulu pošto je izgubio od gradskog rivala sa 2:3, uprkos tome što je imao dva gola prednosti.

Taj poraz došao je između dvije četvrtfinalne utakmice Lige šampiona i eliminacije od Liverpula.

Gvardiola je rekao da je, iako je poraz od Junajteda bio razočaravajući, znao da će njegova ekipa osvojiti titulu, pošto je dobro reagovala odmah u narednom meču i pobjedi protiv Totenhema (3:1).

"Čak i u utakmicama u kojima vodiš 2:0 ili 3:0, na 20 minuta do kraja, ja i dalje nijesam miran i nikada ne mislim da je gotovo. Ali, u toj utakmici, način na koji smo reagovali poslije četvrtfinala Lige šampiona i poraza od Junajteda, način na koji smo igrali prvih 10, 15 minuta, znao sam da ćemo osvojiti titulu", naveo je on.

Španski trener rekao je da ga je impresioniralo to koliko je njegova ekipa bila konstantna u prošloj sezoni.

"Naravno, gubili smo bodove, to se dešava, ali posle toga smo se uvek vraćali i to je za mene najvažnije. Kada osvajate kupove ili Ligu šampiona, morate da budete dobri u šest ili sedam utakmica, ali u Premijer ligi to morate na svaka tri dana, zbog čega najviše volim titulu", rekao je Gvardiola.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније