Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Anadolija [ Objavio: O.Z. ]

09. 01. 2019. 12:19   >>  12:51

CAF ODLUČIO

Egipat umjesto Kameruna domaćin Afričkog kupa nacija

Afrička fudbalska konfederacija (CAF) dodijelila je Egiptu domaćinstvo Afričkog kupa nacija u 2019. godini.

Inače, domaćinstvo je u septembru 2014. godine dodijeljeno Kamerunu, ali je, zbog nestabilne političke situacije i nezavršenih stadiona u toj zemlji, CAF odlučio da organizaciju turnira dodijeli Egiptu.

Izvršni odbor CAF-a na sjednici u Dakaru izabrao je Egipat sa 16 glasova za i jedan protiv, a dobio je više glasova od Južnoafričke Republike, koja je takođe bila kandidat za organizaciju.

Ovogodišnji Afrički kup nacija će ući u istoriju kao prvi koji će se igrati ljeti jer se do sada igrao u januaru, te prvi sa 24 umjesto dosadašnjih 16 reprezentacija.

Planirano je da se prvenstvo igra na osam stadiona u pet egipatskih gradova, Aleksandriji, Ismailiju, Port Saidu, Suezu i Kairu.

Inače, ovo će biti 32. Afrički kup nacija, a igraće se od 15. juna do 13. jula.

Egipat je najuspješnija nacija u istoriji Kupa, osvojivši turnir rekordnih sedam puta (uključujući i period kada je Egipat bio poznat kao Ujedinjena Arapska Republika između 1958. i 1961. godine). Kamerun je šampionsku titulu osvojio pet puta, dok je Gana sa četiri titule prvaka treća nacija po uspješnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније