Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

13. 01. 2019. 12:15 >> 11:49

ZA STALNOG MENADŽERA

Počinje Solskjerov "ispitni rok"

Od dolaska Olea Gunara Solksjera na mjesto privremenog menadžera Mančester junajted je nanizao pet pobjeda i vratio se u borbu za Ligu šampiona.

Ono što je još važnije, Junajtedovi igrači su skinuli sa leđa ogroman pritisak, igraju preporođeno, uživaju na terenu, a sve to je vratilo i osmjehe na lica svima na Old Trafordu.

Međutim, pobjede nad Kardifom, Hadersfildom, Bornmutom, Njukaslom i Redingom koliko god su bile bitne zbog povratka samopouzdanja, jasno je da su imena ovih klubova daleko od renomea Junajteda.

Pet pobjeda zaredom ima Junajted sa Solskjerom, ali ga u nedjelju u 17.30 čeka gostovanje odličnom Totenhemu. 

U periodu od 13. januara do 16. marta Junajted će odigrati 13 utakmica, ali će sedam njih biti "superteška" kategorija i istinski test za Solskjerove "Đavole".

Junajted će u tom periodu igrati sa Totenhemom (otvara seriju), po dva puta Arsenalom i Pari Sen Žermenom (osmina finala Lige šampiona) Liverpulom i za kraj serije gradski derbi sa Sitijem.

Na Old Trafordu od 2013. čekaju istinskog nasljednika Aleksa Fergusona. Dejvid Mojs nije opravdao očekivanja, Luj van Gal i Žoze Murinjo su donijeli trofeje u Liga kupu, FA Kupu i Ligi Evrope, dok primjera radi Totenhem i Liverpul nemaju nijedan u eri poslije Fergusona, ali to još uvijek nije "onaj pravi" Junajted.

S obzirom na raspoloženje u klubu i oko njega od dolaska Solskjera, navijači se nadaju da bi "Ubica dječijeg lica" mogao da bude taj. Ali, za početak, Norvežanin prvo morao da se izbori za mjesto stalnog menadžera, a gore nabrojani derbiji će mu biti upravo "ispitni rok" za tu poziciju.

U međuvremenu će tu biti i okršaji sa Brajtonom, Barnlijem, Lesterom, Fulamom, Kristal Palasom i Sautemptonom, a pobjede nad ovim timovima mu neće promijeniti prefiks "vršilac dužnosti".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније