Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

13. 01. 2019. 19:47 >> 19:17

VELIKA POBJEDA NA VEMBLIJU

Junajted nezaustavljiv, i Totenhem i nizu

Fudbaleri Mančester junajteda pobijedili su Totenhem u gostima sa 1:0, u meču 22. kola engleske Premijer lige. Junaci trijumfa su Marskus Rašford koji je postigao pobjedonosni gol i španski golman David De Hea koji je zaustavio sve pokušaje "pijevaca".

Junajted je jedan sasvim novi tim od kada je umjesto Žozea Murinja na klupu došao Ole Gunar Solskjer.

Rašford je tri boda "Crvenim đavolim"a donio pogotkom u 44. minutu meča, na sjajnu asistenciju Pola Pogbe. De Hea je duel završio sa fantastičnih 11 odbrana, što mu je donijelo titulu igrača meča.

Današnjim trijumfom, ekipa sa "Old Traforda" zadržala je stoprocentan učinak od dolaska Solskjera (6 od 6) i sad se sa 41 bodom poravnala na tabeli sa petoplasiranim Arsenalom.

Totenhem je poslije drugog poraza u posljednje tri utakmice ostao na 48 poena, dva manje od drugoplasiranog Mančester sSitija, koji ima i utakmicu manje, a devet od lidera Liverpula.

Na Vembliju je u prvom dijelu viđen brz i napadački nogomet, nekoliko prilika i Junajted je djelovao opasnije, iako su igrači Totenhema više držali loptu u nogama. U samoj završnici prvog poluvremena fantastična lopta Pogbe za Rašforda, koji udarcem po zemlji vara Uga Ljorisa za 0:1.

U drugom dijelu bi Tottenham možda mogao i do preokreta, da na golu gostiju nije bilo De Hee, koji je zaustavljao zicere Spursima. Imali su Eriksen i Aldervirld dobre šanse, potom Dele Ali, ali De Hea nije dao da se zatrese mreža. Posljednju priliku da izjednači Totenham je imao u 85. minutu preko kapitena Kejna, a opet je Španac odlično intervenisao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније