Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

22. 01. 2019. 21:49 >> 21:18

ZAVRŠIO FUDBALSKU KARIJERU

Bolt: Bilo je lijepo dok je trajalo

Legendarni jamajčanski atletičar Jusein Bolt saopštio je danas da je završio fudbalsku karijeru, pošto nije uspio da se dogovori o ugovoru sa australijskim klubom Sentral Koust Marinersima.

"Ne želim da kažem da se to nije obavilo na pravi način, ali mislim da smo išli na to, ne na način na koji je trebalo i naučili smo lekciju. To je bilo dobro iskustvo. Uživao sam da budem u timu i to je mnogo drugačije od atletike. Bilo je lijepo dok je trajalo", rekao je Bolt, preneli su britanski mediji.

Osmostruki olimpijski šampion rekao je da će se sada koncentrisati na svoje poslove.

"Radim mnogo različitih stvari... Život u sportu je završen i sada sam uključen u različite poslove, imam mnogo stvari u planu. Bavim se svime i pokušavam da budem biznismen", naveo je Bolt.

On je ocijenio da trenutna generacija jamajčanskih atletičara ima opušten stav i da ne trenira dovoljno kako bi dostigla visok nivo.

Bolt se posljednji put takmičio na Svjetskom prvenstvu u Londonu 2017. godine, na kome je Jamajka osvojila jednu zlatnu i tri bronzane medalje, uključujući i onu koju je Bolt osvojio u trci na 100 metara, za treće mjesto.

"Mislim da im je sada mnogo lakše. Kada sam ja ulazio u sport mučio sam se", dodao je on.

Aktuelni svjetski rekorder na 100 i 200 metara rekao je da u Jamajci ima mnogo talentovanih sportista, ali da oni po završetku srednje škole dobijaju unosne ugovore, zbog čega im kasnije nedostaje motivacija.

"Kada dođu u seniorska takmičenja, nijesu motivisani i ne rade dovoljno da dostignu nivo Juseina Bolta, Johana Blejka i Šeli Frejzer Prajs. Sve je u radu i motivaciji", naveo je Bolt.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније