Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

06. 02. 2019. 22:57 >> 22:43

ODLUKA U MADRIDU

Remi u prvom ovogodišnjem El klasiku

Barselona i Real Madrid odigrali su 1:1na "Nou Kampu" u prvoj utakmici polufinala Kupa kralja, pa će odluka o putniku u finale pasti u revanšu, koji se igra krajem februara u Madridu.

Real je bolje otvorio utakmicu i već u petom minutu Mark-Andre ter Štegen morao je da interveniše nakon opasnog udarca Tonija Krosa.

Već u narednom napadu bilo je 0:1 nakon gola Lukasa Vaskeza. Prethodno se sjajno u domaćem šesnaestercu snašao Karim Benzema i uposlio Vaskeza, koji je gotovo neometano smjestio loptu u mrežu za 0:1.

Real je prijetio iz brzih napada predvođenih Vinisijusom, ali nije uspio da napravi pravu šansu kako bi udvostručio prednost.

Barselona se probudila tek nakon primljenog gola i krenula žestoko po izjednačenje. Ipak, na prvu veliku priliku čekali su sve do 32. minuta kada je Ivan Rakitić nakon centaršuta iz slobodnog udarca pogodio prečku.

Posljednju veliku šansu prije odlaska na odmor propustio je Luis Suares sjajnim udarcem u 35. minuti, ali je Kejlor Navas fantastično intervenisao pa je ostalo 0:1 nakon prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu nije bilo toliko uzbuđenja kao u prvom, a domaći su apsolutno kontrolisali igru. Imali su veliki posjed lopte, nekoliko opasnih prijetnji, a nagrada je stigla u 57. minutu.

Do Suaresa je stigla lopta nakon jednog napada pa je Urugvajac iskoristio priliku i uputio brzi udarac. Pogodio je stativu, a lopta se odbila do Malkolma, koji neumoljivo trese mrežu za veliko slavlje domaćih navijača.

Brazilac se našao u startnoj postavi, jer je Mesi bio na klupi zbog manje povrede, i odigrao je sjajan meč.

U 64. minutu obavljeno je nekoliko izmjena, Kutinja je u Barseloni zamijenio Lionel Mesi, Arturo Vidal zamijenio je Rakitića, a Garet Bejl Vinisijusa.

Mesi je od ulaska povezao igru svoje ekipe, a u 70. minutu izveo je slobodan udarac kada je pogodio živi zid.

Real je mogao da povede u 81. minutu poslije greške golmana Barselone. Ter Štegen je napustio svoj gol u namjeri da izbaci loptu, koja je otišla do Benzeme. On je odmah dodao do Bejla na ivici šesnaesterca, koji nije odmah šutirao, dok je samo Pike branio gol, što su iskoristili igrači Barse i blokirali njegov zakasnjeli šut. 

To je bila posljednja šansa na utakmici, pa ekipe remijem idu na revanš, koji se igra na stadionu "Santjago Bernabeu" u Madridu, 27. februara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније