Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Objavio: O.Z. ]

08. 02. 2019. 15:17 >> 15:41

PREMIJER LIGA

Solskjer i Rašford najbolji u januaru

Ole Gunar Solskjer je izabran za menadžera mjeseca januara u Premijer ligi, dok je ofanzivac "crvenih đavola" Markus Rašford proglašen za najboljeg igrača.

Norveški stručnjak je prvi menadžer Junajteda još od oktobra 2012. godine i Aleksa Fergusona koji je dobio ovo priznanje.

Posljednji put da su menadžer i igrač Junajteda proglašeni za najbolje u engleskom šampionatu bilo je 2011, kada su nagrade pripale Aleksu Fergusonu u Dimitru Berbatovu.

Privremeni menadžer Mančester junajteda je na klupi kluba sa "Old Traforda" zabilježio u januaru tri pobjede i jedan remi.

Od kako je u decembru preuzeo kormilo kluba po smjeni Žozea Murinja, Solskjer je vodio timk na deset utakmica i zabilježio devet pobjeda uz jedan remi. On je prvi menadžer Junajteda koji je poslije Aleksa Fergusona uspio da veže pet uzastopnih pobjeda na gostujućem terenu.

Rašford je na šest utakmica u januaru postigao tri gola.

Od početka godine, Junajted je pobijedio Njukasl, Totenhem i Brajton, dok je sa Barnlijem kod kuće odigrao 2:2, ali pošto je do 81. minuta gubio sa 0:2.

Takođe, zabilježene su i dvije pobjede u FA kupu, nad Redingom i Arsenalom, piše B92.

Naredni meč rekorder po broju titula prvaka Engleske igra u Londonu sa Fulamom.

"Tim zaslužuje sve pohvale, oni su napravili te rezultate. Međutim, ja nijesam od onih koji vole da gledaju u prošlost. Uvijek me je interesovalo samo ono što slijedi, ne zanosim se pričama da bi moglo biti ovako ili onako. Da, osvrnem se na kratko, ali nikad se ne hrabrim time da kažem 'bravo za urađeno'. Možda bih to trebalo češće da radim, ali takav sam", priznao je Solskjer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније