Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

12. 02. 2019. 22:58   >>  22:41

BORBA ZA 1/4 FINALA LŠ

PSŽ trijumfovao na Old Trafordu, Rim slavi Zaniola

Fudbaleri Mančester junajteda izgubili su od Pari Sen Žermen na Old Trafordu 2:0, dok je Roma pobijedila Porto na Olimpiku 2:1 u prvim mečevima osmine finala Lige šampiona.

Fudbaleri Pari sen Žermena pobijedili su večeras u gostima Mančester junajted sa 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

PSŽ je slavio golovima Presnela Kimpembea u 53. minutu i Kilijana Mbapea u 60.

Revanš utakmica osmine finala između PSŽ-a i Mančester junajteda igraće se 6. marta.

Prvo poluvrijeme utakmice na stadionu Old Traford nije donijelo mnogo uzbuđenja, ali se situacija znatno promijenila u drugih 45 minuta.

Junajted je u prvom dijelu imao jedan solidan pokušaj i to početkom utakmice kada je Markus Rašford šutrao iz gotovo mrtvog ugla, ali je Đanluiđi Bufon dobro intervenisao i izbacio loptu korner.

Početak drugog poluvremena pripao je gostima iz Pariza, a vodeći gol viđen je u 53. minutu. Anhelo di Marija izveo je korner sa desne strane, a na drugoj stativi Kimpembe je pobjegao iz leđa Nemanje Matića i preciznim udarcem sa nekoliko metara savladao Davida De Heu.

Novi "šok" za domaću publiku i igrače uslijedio je sedam minuta kasnije, a ovaj put je Di Marija dubinskom loptom pronašao Mbapea koji je pobjegao odbrani Junajteda i savladao De Heu.

PSŽ je potom imao još par prilika da dođe i do trećeg gola, ali se ovaj put De Hea istakao odbranama, a i napadačima pariskog tima je nedostajalo koncentracije u završnici.

Junajted je na kraju meč završio s desetoricom igrača, pošto je Pol Pogba u 90. minutu dobio drugi žuti karton.

Fudbaleri Rome pobijedili su večeras u Rimu Porto sa 2:1 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Junak trijumfa "vučice" bio je Nikolo Zanioli sa dva pogotka, dok je strijelac jedinog gola za Porto bio Adrijan Lopes.

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Porta i Rome igraće se 6. marta.

Roma je pred svojim navijačima tokom većeg dijela meča bio bolji rival, u prvom poluvremenu je Edin Džeko bio najbliži golu, ali je u 38. minutu pogodio samo stativu.

Početak drugog dijela meča u potpunosti je pripao rimskom klubu, a to je rezultat donijelo tek u 70. minutu. Džeko je s lijevog boka prihvatio jednu tešku loptu, te proigrao Zanijola koji šutem po zemlji savladao Ikera Kasiljasa.

Samo šest minuta kasnije poslije kontranapada Roma je duplirala prednost. Ovaj put Džeko je šutirao sa oko 18 metara, ali je ponovo pogodio stativu, a lopta se odbila do usamljenog Zanijola koji je imao lak zadatak da savlada Kasiljasa.

I pored velikog slavlja na tribinama, odbrana Rome je u 79. minutu bila uspavana, pa je Adrijan Silva smanjio zaostatak i to pošto je lopta uz dosta sreće stigla do njega.

Mančester junajted - PSŽ 0:2 / Roma - Porto 2:1

(Kimpembe 54', Mbape 61' / Zaniolo 70' 76', Lopez 79')

Tok mečeva:

90' Kraj.

89' Crveni karton za Pogbu jer je pretjerao sa prigovorima sudiji iz Italije. Zbog drugog žutog karton će propustiti revanš u Parizu.

79' GOOOL! Lopez smanjuje prednost na Olimpiku 2:1 - Lopta je nekako, uz mnogo sreće, došla do Adrijana, a on je savladao golmana "vučice".

76' GOOOL! Zaniolo duplira prednost Rome 2:0 - slična akcija kao kod prvog gola.

70' GOOOL! Zaniolo za vođstvo Rome 1:0 - Džeko je došao do lopte, okrenuo se i vidio Zanijola slobodnog. Talentovani 19-godišnjak je ostao "hladan", primio loptu, namjestio se i matirao Kasiljasa šutem po zemlji.

61' GOOOL! PSŽ vodi 2:0 - Brza akcija "Svetaca", loptu na desnoj strani dobija Di Marija, koji šalje idealan pas u srce kaznenog prostora pravo u noge Mbapeu koji lako matira De Heu. Druga asistencija bivšeg igrača Junajteda na Old Trafordu večeras.

54' GOOOL! PSŽ vodi 1:0 - Kiks odbrane Junajteda prilikom kornera, Di Marija je ubacio loptu na drugu stativu gdje se bez pratnje ušunjao štoper PSŽ Presnel Kimpembe i zakucao fudbal u mrežu.

46' Počelo drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena.

36' Stativa Džeka. Sjajan solo prodor do kaznenog, "zalomio" protivnika i ostao sam na nekih pet metara od gola. Raspalio je loptu desnom nogom, ali je dobro postavljen bio i Kasiljas, koji je pokrio ugao, te je Džeko pogodio stativu.

28' Mbape promašio zicer. Izigrali su igrači PSŽ odbranu Junajteda u dva poteza, Verati i Draksler su brzim dodavanjima u prazan prostor omogućili zicer Mbapeu, ali Francuz promašuje cijeli gol sa nekoliko metara. Bio je na granici ofsajda, ali se sudije nijesu oglasile.

20' Fudbaleri Rome tražili su penal zbog navodnog igranja rukom odbrane Porta na ivici kaznenog. Sudija nije htio ni da pomisli da svira jedanaesterac, a niti da uposli VAR tehnologiju prvi put u istoriji Lige šampiona. Pepe jeste igrao rukom, ali je bio tik van šesnaesterca. Ipak, greška sudije.

1' Utakmice počele. Pred meč održan je minut ćutanja za preminulog Emilijana Salu.

Mančester junajted: De Hea, Jang, Bejli, Lindelof, Šo, Erera, Matić, Pogba, Lingard, Rašford, Marsijal.

PSŽ: Bufon, Kerer, Tijago Silva, Kimpembe, Bernat, Markinjos, Verati, D. Alveš, Draksler, Di Marija, Mbape.

Stadion: "Old Traford". Sudija: Danijele Orsato (Italija).

Roma: Mirante, Florenci, Manolas, Facio, Kolarov, Pelegrini, De Rosi, Kristante, Zaniolo, Džeko, El Šaravi.

Porto: Kasiljas, Eder Militao, Felipe, Pepe, Telješ, Otavio, Danilo, Erera, Fernando, Soareš, Brahimi.

Stadion: "Olimpiko". Sudija: Dani Makeli (Holandija).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније