Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ Beta ]

19. 02. 2019. 16:45 >> 16:12

ZVANIČNO

Lids kažnjen zbog špijuniranja sa 200.000 funti

Engleska fudbalska liga (EFL) kaznila je Lids sa 200.000 funti zbog špijuniranja ekipe Derbi Kaunti u januaru uoči utakmice.

Trener Lida Marselo Bijelsa priznao je da je 10. januara poslao člana svog stručnog štaba na trening Derbija, dan prije utakmice u Čempionšipu, u kojoj je njegova ekipa pobijedila sa 2:0.

Bijelsa je nekoliko dana poslije toga izjavio da uoči svake utakmice šalje svoje saradnike da gledaju treninge protivničkih ekipa i da nije znao da je to zabranjeno.

Liga je navela da će uvesti novo pavilo, koje zabranjuje ekipama da gledaju treninge protivnika 72 sata prije utakmice, osim ako nijesu pozvani.

"Lids je potpuno sarađivao u istrazi i nakon sveobuhvatnog pregleda svih dokaza, klub je priznao kršenje propisa. Zbog toga, Lids je kažnjen sa 200.000 funti, formalno je ukoren i upozoren da ponašanje kluba nije zadovoljilo očekivane standarde EFL i da to ne smije da se ponovi", navodi se u saopštenju EFL, prenijeli su britanski mediji.

Uprava Lidsa priznala je kršenje propisa.

"Izvinjavamo se što smo se ponašali na način koji je ocijenjen kulturološki neprihvatljivim u engleskom fudbalu i zahvalni smo EFL zbog načina kojim je sprovedena istraga. Sada se koncentrišemo na dešavanja na terenu", navodi se u saopštenju.

Fudbalski savez Engleske (FA) je zvanično upozorio Lids i trenera Bijelsu i najavio preduzimanje mjera ako se u budućnosti budu pojavili novi dokazi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније